SiolNET. Novice Svet
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hillary Clinton ne bo več kandidirala za predsednico

0,19

termometer

Hillary Clinton
Foto: Reuters

Potem ko je leta 2016 izgubila predsedniške volitve, je Hillary Clinton, nekdanja ameriška državna sekretarka, senatorka in demokratska predsedniška kandidatka ter prva dama ZDA med letoma 1993 in 2001, prvič izključila možnost, da bi kandidirala na predsedniških volitvah leta 2020.

Hilary Clinton Trendi Hillary Clinton pristala v bolnišnici

"Ne bom kandidirala, a bom še naprej delala, govorila in se zavzemala za tisto, v kar verjamem," je dejala Hillary Clinton v ponedeljek v pogovoru za News 12, lokalni televizijski kanal v New Yorku.

Hillary Clinton Foto: Reuters Še naprej bo izražala svoje mnenje

Poudarila je, da "ne gre nikamor" in da bo še naprej izražala svoje mnenje, saj jo zelo skrbi trenutno dogajanje v državi. Kot demokratska predsedniška kandidatka je bila favoritinja volitev leta 2016, a je na teh nato zmagal republikanec Donald Trump.

Te dni se Clintonova sestaja z demokrati, ki se nameravajo potegovati za predsedniško nominacijo ali pa o tem razmišljajo. CNN je poročal, da je med njimi tudi nekdanji podpredsednik Joe Biden, ki pa še ni povedal, ali bo kandidiral.

Ni izključila možnosti kandidature za javne funkcije

Kot je dejala, je vsem povedala, "naj ničesar ne jemljejo za samoumevno, čeprav imamo dolg seznam resničnih težav in prelomljenih obljub te administracije, ki jih je treba izpostaviti".

Možnosti, da bi se znova potegovala za katero od javnih funkcij, ni povsem izključila. "Mislim, da ne, a rada živim v New Yorku in imela sem priložnost, da sem bila osem let senatorka ter delala z ljudmi iz naše države," je še dejala Hillary Clinton, ki je bila senatorka države New York.

Amy Klobuchar Foto: Reuters Med kandidatkami tudi predstavnica slovenskega rodu

Med najvidnejšimi kandidati, ki so napovedali kandidaturo na prihajajočih volitvah, je tudi ameriška senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar.

Starši njenega očeta so bili namreč Slovenci, ki so v Ameriko odšli na prelomu stoletja. Tudi sama je večkrat obiskala Slovenijo.

58-letna demokratska senatorka je najbolj znana kandidatka srednjega zahoda ZDA in ankete kažejo, da ima demokratska stranka z njo morda največ možnosti, da dobi kandidaturo.

Novice Amy Klobuchar: ZDA želijo, da gre Sloveniji dobro

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin