Grki na nov sveženj varčevanja odgovorili z ognjem #video

Grški parlament je ponoči sprejel nov sveženj varčevalnih ukrepov, ki so pogoj za sprostitev mednarodne finančne pomoči. Trg pred parlamentom in druge ulice Aten so napolnili jezni protestniki.

Med drugim so gorele tudi lesene stražarnice, ki jih pred parlamentom v Atenah uporablja častna straža.

1 / 3

Med drugim so gorele tudi lesene stražarnice, ki jih pred parlamentom v Atenah uporablja častna straža. Foto: Reuters

2 / 3

Foto: Reuters

3 / 3

Foto: Reuters

Pred parlamentom v grški prestolnici se je sinoči zbralo okoli deset tisoč jeznih ljudi, ki so razočarani nad novim zategovanjem pasu.

Protesti so se sprevrgli v nasilje, ko je manjša skupina protestnikov v policiste začela metati kamenje in molotovke, policisti pa so odgovorili s solzivcem in protestnike razgnali, poroča BBC.

Nižje pokojnine in manj davčnih olajšav

Novi varčevalni sveženj za obdobje od leta 2018 do leta 2021 predvideva reze v vrednosti 4,9 milijarde evrov, ki se bodo najbolj poznali pri pokojninah in davčnih olajšavah.

Najhujši izgredi so se dogajali ravno v času, ko je v parlamentu za govorniško mizo nastopal primer Aleksis Cipras, ki je v nasprotju s svojimi predvolilnimi obljubami zagovarjal varčevanje. Najhujši izgredi so se dogajali ravno v času, ko je v parlamentu za govorniško mizo nastopal primer Aleksis Cipras, ki je v nasprotju s svojimi predvolilnimi obljubami zagovarjal varčevanje. Foto: Reuters

V zameno za zategovanje pasu bodo Grki od Evropskega mehanizma za stabilnost, Evropske centralne banke in Mednarodnega denarnega sklada prejeli novo, 7,5 milijarde evrov vredno posojilo.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • JackHerer / 19.05.2017. ob 09:53

    Velika napaka EUja je bila storjena pred leti, ko "smo" se lotili reševanja neumnosti, ki jih je Grčiji zakuhala demagoška politika. Grki so kot naši kaviar socialisti. Prepričani so, da jim pripada pravica do lagodnega življenja ... na račun drugih.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano