Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2013,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Francois Hollande Francija bankrot

Torek, 29. 1. 2013, 8.11

8 let

Francoski minister za delo: Francija je bankrotirala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francosko javnost je šokirala izjava francoskega ministra Michela Sapina, ki je dejal, da je Francija bankrotirala, medtem pa predsednik Hollande trdi, da Francija počasi okreva.

Francoski minister za delo Michel Sapin je šokiral francoske državljane, ko je, po poročanju Telegrapha, v radijskem intervjuju razkril, da je Francija bankrotirala. "Država še obstaja, vendar je popolnoma bankrotirala, zato smo morali izpeljati načrt za zmanjševanje proračunskega primanjkljaja," je v intervjuju dejal 60-letni Sapin, ki je s svojimi besedami prestrašil Francoze, francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu pa naložil dodatno delo, saj bo zdaj njegova naloga, da popravi škodo.

Moscovici: Njegovi komentarji niso primerni Francoski finančni minister Pierre Moscovici je izjavo Sapina že komentiral in dejal, da so njegovi komentarji neprimerni, in dodal: "Francija je plačilno sposobna država, je tudi kredibilna. Francija je država, ki počasi okreva."

Hollande se namreč trudi, da bi Francozi videli francosko gospodarstvo v boljši luči, v to pa jih je poskušal prepričati z obljubo, da bo znižal državni primanjkljaj tako, da bo v naslednjih petih letih zmanjšal javno porabo za 60 milijard evrov, hkrati pa zvišal davke, s čimer bi državno blagajno napolnil z 20 milijardami evrov.

Bogatejši Francozi bežijo iz države Podatki Banque de France po poročanju Telegrapha že kažejo, da je večina premožnejših Francozov že premestila svoje premoženje, saj jih je Hollandova napoved, da bo močno povišal davke za premožnejše in podjetja, prestrašila, nekatere pa celo razjezila. Igralec Gerard Depardieu se je tako odpovedal francoskemu državljanstvu, namesto tega pa zaprosil za rusko, ki ga je prejel osebno od ruskega predsednika Vladimirja Putina. Medtem pa se je oglasil še britanski premier David Cameron, ki je dejal, da bo Velika Britanija z veseljem sprejela bogatejše posameznike.

Ne spreglejte