Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 3. 2018,
8.29

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

Natisni članek

Rusija požar kino smrt

Ponedeljek, 26. 3. 2018, 8.29

6 let

Eksplozija v nakupovalnem središču, umrlo 41 otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

V enem od nakupovalno-zabaviščnih središč v ruskem mestu Kemerovo v Sibiriji je v nedeljo eksplodiralo. V požaru, ki je razdejal omenjeno nakupovalno središče je umrlo 41 otrok, skupno je požar terjal 64 žrtev. Svojci medtem še vedno pogrešajo okoli 85 ljudi, od tega večino otrok.

Požar v nakupovalnem središču v središču Kemerova je izbruhnil v nedeljo okoli 17. ure po lokalnem času v četrtem, najvišjem nadstropju poslopja, kjer so zabaviščni center za otroke in kinodvorane. Ogenj je zajel območje okoli 1500 kvadratnih metrov.

Še vedno ni povsem jasno, zakaj je prišlo do katastrofe takšnih razsežnosti. Po dosedanjih podatkih naj bi varnostnik iz za zdaj še neznanih razlogov izključil požarni alarm, zaradi česar so mnogi zasilni izhodi ostali zaklenjeni. Kaj je bil vzrok požara, še ni znano.

Video: YouTube


Med pridržanimi tudi lastnik trgovskega središča

"Trgovsko središče je zelo kompleksna konstrukcija, ki je zgrajena tudi iz materialov, ki so lahko vnetljivi," je povedal namestnik vodje oddelka za intervencije v regiji Kemerovo Jevgenij Dedjukin

Po prvih informacijah so oblasti zaradi požara pridržale štiri ljudje, tudi vodjo podjetja, ki upravlja nakupovalno središče. Med pridržanimi je tudi lastnik omenjenega trgovskega središča.

Putin obsoja službe, ki skrbijo za varnost

V Kemerovo je danes dopotoval ruski predsednik Vladimir Putin. Izrekel je ostre kritike na račun služb, ki naj bi poskrbele za varnost v stavbi, in ocenil, da bi moral nekdo zaradi malomarnosti kazensko odgovarjati.

Danes se je pred mestno hišo zbralo več sto ljudi, ki zahtevajo hitro pojasnitev vzrokov požara. Zahtevajo tudi objavo seznama žrtev, poroča ruska tiskovna agencija Interfax. Še vedno pogrešajo številne ljudi; po poročanju Interfaxa bi jih bilo lahko celo 85. Med njimi naj bi bili predvsem otroci.

Ne spreglejte