SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Druga obdukcija umrlega bostonskega napadalca

4

termometer

 | Foto:
Družina Tamerlana Carnajeva je končno našla pogrebni dom, ki je pripravljen pokopati bostonskega napadalca, vendar bo pred tem opravila še neodvisno obdukcijo.

Družina Tamerlana Carnajeva je imela velike težave pri iskanju pogrebnega doma, ki bi ga bil pripravljen pokopati, vendar pa je na koncu le našla pogrebnika, ki ga bo pokopal. Pred tem bodo izvedli še neodvisno obdukcijo, pred pokopom pa je še kar nekaj odprtih vprašanj, ki jih bo morala družina nasloviti.

Družina mora za Tamerlana najti pokopališče Najprej bo morala družina predložiti mrliški list pri bostonskemu mestnemu referentu, nato pa se odločiti, kakšen pogreb bo imel Tamerlan. Lastnik pogrebnega doma, ki bo pokopal Tamerlana, Peter Stefan je za CNN povedal, da mora družina najti pokopališče za Tamerlana drugače bo moral državo prositi, da mu najde grob. Stefan je namreč stopil v stik s tremi pokopališči, vendar se vsi bojijo posledic, zato so zavrnili njegovo prošnjo.

"To je to, kar počnemo v civilizirani družbi, ne glede na okoliščine. Kot sem jim povedal, se upravičeno bojijo posledic, vendar pa, ko se bodo stvari pomirile, jim bodo ljudje zamerili, da niso dovolili pokopa," je povedal Stefan, ki je prepričan, da si vsak zasluži biti pokopan. Sicer se je mesto Cambridge odločilo, da ne bo dovolila Tamerlanovega pogreba na njihovih pokopališčih.

Prebivalci mesta, kjer je Tamerlanov pogrebni zavod, jezni Tamerlanovega trupla nekaj časa nihče ni prevzel, zato so ga hranili v mrtvašnici. Njegovo truplo je končno prevzel njegov stric Ruslan Carni, ki je pred tem obsodil dejanja svojih dveh nečakov in celo dejal, da sta zgubi. Truplo so premestili v mesto North Attleboro, kjer je novica razburila prebivalce, ki so glasno protestirali proti temu, da je truplo bostonskega napadalca v njihovem mestu.

Tamerlan je umrl zaradi strelnih ran in udarca v glavo. Na njegovem mrliškem listu, ki ga je povzel CNN, piše, da je umrl zaradi strelnih ran, ki so mu jih zadali policisti, nato pa ga je povozil avtomobil, ki ga je vlekel za seboj. V avtomobilu naj bi bil njegov mlajši brat Džohar Carnajev, ki je poskušal zbežati pred policisti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin