SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobra polovica prebivalcev Hrvaške je poročena

3

termometer

V zakonskih skupnostih na Hrvaškem živi 52,8 odstotka ljudi, ki so starejši od 15 let. Več kot polovica zakoncev ima otroke. Le 0,004 odstotka vseh prebivalcev pa živi v istospolni skupnosti.

V zunajzakonskih zvezah je 2,7 odstotka prebivalstva, neporočenih pa je 44,5 odstotka, je na podlagi popisa prebivalcev še objavil hrvaški statistični urad. Največ neporočenih žensk imajo v kraju Smokvica pri Dubrovniku, slabo tretjino, medtem ko je povprečno največ samskih moških v Levanjski Varoši nedaleč od Osijeka.

Poročenih je 58 odstotkov moških in 53 odstotkov žensk, sicer pa je število poročenih žensk za dobrih 4.000 višje kot število poročenih moških. Razliko je pojasnil direktor urada Marko Krištof, ki je povedal, da je v primeru para, pri katerem žena živi na Hrvaškem, mož pa v Nemčiji, ženska vpisana kot prebivalka Hrvaške, moški pa kot prebivalec Nemčije.

Hrvaška je opravila popis prebivalstva aprila 2011, niso pa še obdelali vseh podatkov. Objavili so, da ima Hrvaška 4.284.889 prebivalcev, pa tudi podatke o številu prebivalcev glede na spol, državljanstvo, narodnost, vero in materin jezik. Kdaj bodo predstavili vse rezultate popisa, ki je stal približno 25 milijonov evrov, še ni znano.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin