Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2023,
9.39

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,08

2

Pakistan avtobus nesreča nesreča

Natisni članek

Nedelja, 29. 1. 2023, 9.39

1 leto, 5 mesecev

V gorečem avtobusu umrlo vsaj 40 ljudi, v nesreči s čolnom še 13 otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,08

2

Na jugozahodu Pakistana se je davi zgodila huda avtobusna nesreča, v kateri je umrlo najmanj 40 ljudi. Po poročanju predstavnikov lokalnih oblasti je avtobus z 48 potniki, na poti iz Kvete v Karači, zgrmel z mosta in zagorel. Našli so tri preživele. Na severozahodu države pa se je danes prevrnil čoln, pri čemer je umrlo 13 otrok.

Kot kažejo prve ugotovitve, bi lahko do nesreče z avtobusom prišlo, ker je voznik zaspal za volanom, avtobus pa je nato zadel v steber na mostu in strmoglavil z njega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ker je ogenj povsem uničil avtobus, bodo morali identiteto žrtev ugotavljati z analizo DNK, je povedal predstavnik province Baločistan na kraju nesreče.

Zaradi slabega vzdrževanja in ohlapnih varnostnih ukrepov so hude nesreče na pakistanskih cestah pogoste. Novembra lani je na jugu države manjši avtobus zgrmel v globok jarek, pri čemer je umrlo 20 ljudi, med njimi 11 otrok.

Pogrešane otroke še iščejo

V nesreči na severozahodu države v jezeru Tanda v provinci Khyber Pakhtunkhwa pa se je danes prevrnil čoln, na katerem je bilo okoli 20 otrok. Nesreča je terjala 13 smrtnih žrtev. Štiri otroke je reševalcem uspelo rešiti, pet pa jih še vedno pogrešajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Število mrtvih se bo verjetno povečalo, saj pet otrok pogrešajo že dlje časa, je pojasnil tiskovni predstavnik lokalne policije Mohamed Favad. Vzrok nesreče za zdaj še ni znan.

Novice V trčenju vojaških letal v Indiji umrl pilot #video
Evgenij Prigožin
Novice Ukrajina: Odbili smo več ruskih napadov. Šef Wagnerjevih plačancev: Ni res.
Novice Je to nov Putinov dvojnik?

 

Ne spreglejte