Avstrija zaradi migrantov na meje pošilja dodatne vojake

Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka je danes v boju proti nezakonitim migracijam ukazal dodatno poostritev nadzora na obmejnih območjih. Med drugim bodo bolj intenzivno in osredotočeno nadzorovali mejne prehode s Slovenijo in Madžarsko ter na nadzornih točkah ob meji s Slovaško, Madžarsko, Slovenijo in Italijo.

V Avstriji je letos do julija za azil zaprosilo 14.627 ljudi, kar je skoraj enkrat manj v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so zabeležili 28.793 prošenj, je objavilo notranje ministrstvo.

V Avstriji je letos do julija za azil zaprosilo 14.627 ljudi, kar je skoraj enkrat manj v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so zabeležili 28.793 prošenj, je objavilo notranje ministrstvo. Foto: Reuters

V okviru novega ukrepa je predvidena tudi okrepljena pomoč vojakov. Sobotka je pojasnil, da ga je generalni direktorat za javno varnost obvestil, da so v preteklih dnevih v okviru kontrol na obmejnih območjih pridržali povečano število večjih skupin nezakonitih migrantov, ki so začeli uporabljati druge poti kot do zdaj.

Cilj je zmanjšanje nezakonitih migracij

"Generalni direktorat za javno varnost me je obvestil, da so na obmejnih območjih prijeli povečano število večjih skupin nezakonitih migrantov, ki so uporabljali manj pogoste prehode. Da bi dobili boljši pregled nad novim stanjem in da bi še naprej zmanjševali število nezakonitih prečkanj meje, bomo za nedoločen čas izvajali večje nadzore, osredotočene na ključne točke," je sporočil minister.

Cilj ukrepa je zmanjšanje nezakonitih migracij, je dodal Sobotka.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • ricketts / 09.08.2017. ob 18:33

    Dejansko Slovenija že nekaj časa ni več v Schengenu.

  • Razvojnik / 09.08.2017. ob 15:50

    Cmerko preučuje?

  • nemebasat / 09.08.2017. ob 19:13

    Avstrijci bojo še nekaj časa ostali na meji,saj je mi dejansko nimamo z Hrvati....

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano