SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrija ne bo plačala odškodnine Nataschi Kampusch

3

termometer

 | Foto:
Avstrijsko notranje ministrstvo je zavrnilo zahtevo za izplačilo milijon evrov odškodnine, ki jo je zahtevala žrtev ugrabitve Natascha Kampusch, je danes sporočil njen odvetnik.

Odškodnino je zahtevala, ker jo je osem let v ujetništvu zadrževal Wolfgang Priklopil, ki ga je policija že v začetku izključila iz preiskave.

Zahtevala milijon evrov odškodnine Sedaj 23-letna Kampuscheva je februarja letos od ministrstva zahtevala plačilo odškodnine v višini do milijon evrov, ker policija ni sledila indicem, ki bi lahko privedli do tega, da bi jo našli.

Priklopil je takrat desetletno Natascho Kampusch ugrabil leta 1998 na ulici sredi Dunaja in jo zadrževal kar osem let, dokler ji ni 23. avgusta 2006 končno uspelo pobegniti. Policija je Priklopila izprašala nekaj dni zatem, ko je bila ugrabljena in celo pregledala njegovo vozilo, s katerim jo je ugrabil, pa tudi njegovo hišo v Strasshofu, a je kasneje preiskavo proti njemu opustila.

Notranje ministrstvo je sporočilo, da proti Prikopilu takrat ni obstajal "utemeljen sum", je sporočil odvetnik Kampuscheve, Gerald Ganzger.

Dodal je, da zavrnitev ni nepričakovana, da pa je Kampuscheva upala, da bo ministrstvo pripravljeno storiti vsaj simbolno gesto in ji izplačalo odškodnino, glede na površnost in številne napake v preiskavi. Dodal je, da z zadevo ne bo šla na sodišče, saj bi se lahko obravnava vlekla leta, kar bi bilo zanjo zelo naporno. Spomnil je še, da bi morebitno odškodnino namenila za človekoljubne projekte.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin