Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2016,
18.23

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ankara eksplozija Turčija

Sreda, 17. 2. 2016, 18.23

3 leta

Ankara: več mrtvih v eksploziji avtomobila bombe (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V eksploziji avtomobila bombe, ki ga je razneslo v središču turške prestolnice Ankara, je umrlo najmanj 28 ljudi, 61 je bilo ranjenih. Kdo je odgovoren, še ni znano.

Slovensko zunanje ministrstvo je sporočilo, da po prvih informacijah med žrtvami in poškodovanimi ni slovenskih državljanov. Guverner Ankare Mehmet Kiliclar je po navedbah turških medijev sporočil, da je bil tarča napada konvoj vojaških vozil.

Tudi turška vojska je potrdila, da je bilo tarča napada vojaško vozilo, ko je stalo pred semaforjem. Na družabnem omrežju Twitter so objavili posnetek nadzorne kamere, ki je posnela eksplozijo:

Turški pravosodni minister Bekir Bozdag je eksplozijo označil za teroristični napad.

Eksplozija blizu stanovanjskega bloka za visoke vojaške častnike Eksplozija je odjeknila nedaleč od generalštaba turške vojske in parlamenta. Po poročanju televizije NTV se je napad zgodil blizu stanovanjskega bloka za visoke vojaške častnike.

Na kraj so napotili številna reševalna vozila in policiste. Na televizijskih posnetkih je videti steber dima, ki se dviga nad mestom, visoke ognjene zublje in avtobus v ognju.

Za zdaj ni znano, kdo je izvedel napad, so pa turške oblasti krivdo za vrsto napadov od sredine lanskega leta pripisale skrajni skupini Islamska država. Najhujši se je zgodil prav v Ankari, kjer sta se oktobra v množici mirovnih aktivistov razstrelila dva samomorilska napadalca in ubila 103 ljudi.

Pred mesecem dni umrlo devet ljudi Pred mesecem dni pa se je na trgu Sultanahmet v središču Istanbula razstrelil samomorilski napadalec. Ubil je devet ljudi, osem nemških turistov in Perujca. Ranjenih je bilo še 15 ljudi.

Odpovedali mini vrh v Bruslju Turški premier Ahmet Davutoglu je po napadu odpovedal obisk v Bruslju, kjer naj bi se v četrtek udeležil mini vrha enajstih članic unije s Turčijo, ki ga bo gostila Avstrija. Mini vrh so nato odpovedali, se je danes izvedelo v Bruslju.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan pa je sklical nujno varnostno srečanje in odpovedal obisk v Azerbajdžanu.

Ne spreglejte