SiolNET. Novice Svet
4,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriški psihiatri: Trumpu se je poslabšalo duševno zdravje

4,82

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Pravosodni odbor predstavniškega doma ameriškega kongresa je pred sredinim začetkom zaslišanj pravnih strokovnjakov v okviru preiskave pred ustavno obtožbo predsednika ZDA Donalda Trumpa dobil peticijo 350 strokovnjakov s področja psihiatrije, ki opozarjajo, da Trump kaže znamenja propada duševnega zdravja.

Profesorji z univerz Yale, George Washington in drugih ter celo nekdanji strokovni analitik za profile osebnosti pri obveščevalni agenciji Cia Jerrold Post so zapisali, da se s približevanjem ustavne obtožbe krepi nevarnost, da bo Trump postal še večja grožnja varnosti ZDA.

Post je skupaj s kolegi psihiatri pripravljen nastopiti pred odborom in pojasniti diagnozo, saj zanemarjanje posledic ustavne obtožbe za Trumpovo dušeno zdravje po njegovem mnenju lahko pripelje do katastrofalnih posledic.

princesa Ana Trendi Jih je princesa Ana slišala, ker ni pozdravila Trumpa? #video

Prepričani, da ni sposoben racionalno sprejemati odločitev

Psihiatri so prepričani, da Trump ni sposoben racionalno sprejemati odločitev, pri predsedniku pa opažajo jasna patološka znamenja. Trumpovo proizvajanje teorij zarote je eno od takih znamenj in njegova patologija raste veliko hitreje kot sposobnost racionalnih ljudi, da na teorije zarote odgovorijo z dejstvi, opozarjajo. Psihiatri so prepričani, da bi poleg ustavnih pravnikov morali v kongresu poslušati tudi njih.

Pelosijeva napovedala nadaljevanje ustavne obtožbe

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je sporočila, da je predsednikom pristojnih odborov naročila, naj sestavijo točke obtožnice za ustavno obtožbo zoper ameriškega predsednika Trumpa. V današnjem nagovoru Američanom je povedala, da predsednikova kazniva dejanja segajo v samo srce ameriške ustave, zaradi česar je na kocki njihova demokracija.

"Dejstva so neizpodbitna. Predsednik je zlorabil svoja pooblastila za osebno politično korist na račun naše nacionalne varnosti," je dejala Pelosijeva. Trump je pred tem prek Twitterja sporočil, da si želi sojenja v senatu. "Če boste sprožili ustavno obtožbo, jo sprožite zdaj in hitro. Želim si poštenega sojenja," je sporočil Trump in napovedal, da bo tako do zdaj prvič javno razkril, kako skorumpiran je sistem države, ki jo vodi.

56456546 Novice Voditelji Nata so se posmehovali Trumpu #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin