Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Četrtek,
23. 5. 2019,
12.02

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

7

Natisni članek

uboj Italija Hrvaška smrt otroci nasilje

Četrtek, 23. 5. 2019, 12.02

4 leta, 11 mesecev

25-letnik hrvaških korenin v Italiji do smrti pretepel dveletnega sina

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

7

Medvedek, nasilje, otroci | Ker gre za tako majhnega otroka, je mogoče, da bo kazen za uboj višja, kot bi bila sicer. Pomembno bi lahko na določitev vplivale tudi prejšnje zlorabe. (Fotografija je simbolična) | Foto Ana Kovač

Ker gre za tako majhnega otroka, je mogoče, da bo kazen za uboj višja, kot bi bila sicer. Pomembno bi lahko na določitev vplivale tudi prejšnje zlorabe. (Fotografija je simbolična)

Foto: Ana Kovač

Aliza Hrustić naj bi to storil v navalu besa. Ko je bil pod vplivom hašiša, je toliko časa tepel svojega dveletnega sina, da je ta zaradi udarcev umrl. Mrtvega dečka so našli v stanovanju v Milanu. Hrustić je včeraj - po tem, ko ga je žena, s katero že imata štiri otroke, obtožila uboja - krivdo priznal. 

Italijanski mediji poročajo, da so starši poklicali reševalce okoli pete ure zjutraj, a policisti so lahko le še potrdili malčkovo smrt.

Hrustića so nato aretirali zaradi težkega in namernega uboja, policiji in italijanski tožilki Giovanne Cavalleri pa je Hrustić svoje dejanje že priznal, piše hrvaški Jutarnji list.

Z ženo pričakujeta petega otroka

Par je imel že štiri otroke, mama, 23-letna Silvija Zahirović, pa je trenutno petič noseča. En otrok naj bi živel na Hrvaškem, za dve malčici so skrb že prevzele socialne službe.

Ker gre za tako majhnega otroka, je mogoče, da bo kazen za uboj višja, kot bi bila sicer. Pomembno bi lahko na določitev vplivale tudi prejšnje zlorabe.

Aliza Hrustić se je rodil v Firencah, a ima hrvaške korenine, piše La repubblica. Policija ga je našla po tem, ko je z dvema najmlajšima hčerkama pobegnil in se skril, preiskovalci pa so najprej našli njegov telefon. Žena Silvia ga je uboja obtožila takoj ob prihodu policije.

jeseniška deklica
Novice Višjemu sodišču predstavljena pritožba na sodbo v primeru jeseniške deklice

"Ni mogel spati, zato je vzel hašiš"

Šef policije Lorenzo Bucossi je dejal, da ne ve, kaj je bilo v Hrustićovi glavi, ko je ubil svojega otroka. "Ne vemo, ali je otrok jokal, on nam je le dejal, da ni mogel spati, zato je vzel hašiš. Vstal je zaradi bolečin in v napadu besa pretepel sina," je dejal Bucossi in dodal, da zaradi tragičnosti dogodka novinarske konference ne bo.

Hrustića sicer opisujejo kot nasilnega človeka. Nekateri sosedje so temu opisu dodali, da je pogosto pod vplivom drog in da svoje dneve večinoma preživlja v baru.

Hrustić niti na svojem Facebook profilu ne skriva, da uživa drogo, na fotografijah pa je mogoče videti tudi strelno orožje.

deklica
Novice Tako kruto ravnanje z deklico, da ga niti psiholog ne more razumeti
Pag
Novice Čez balkon vrgel štiri otroke: izvedenci ugotovili, da je bil oče s Paga prišteven
vrtec otroci
Novice Novo mesto: zaposleni v vrtcu otroke varoval pod vplivom drog
Zloraba otrok na internetu
Novice Sum zlorabe: vzgojitelj v vrtcu naj bi zlorabljal deklico
Petra Koritnik
Novice Vzgojiteljice ljubljanskega vrtca vendarle ne bodo odpustili #video
Ne spreglejte