SiolNET. Novice Slovenija
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo mesto: zaposleni v vrtcu otroke varoval pod vplivom drog

1,04

termometer

vrtec otroci | Eden od zaposlenih v novomeškem vrtcu je otroke varoval pod vplivom drog. | Foto: Bor Slana
Eden od zaposlenih v novomeškem vrtcu je otroke varoval pod vplivom drog. Foto: Bor Slana

V novomeškem otroškem vrtcu oziroma enoti Pikapolonica, ki deluje v tamkajšnjem romskem naselju Žabjak - Brezje, so pred poldrugim mesecem ugotovili, da je bil eden od zaposlenih v času, ko je varoval otroke, pod vplivom mamil. Ravnateljica krovnega vrtca Pedenjped Meta Potočnik je povedala, da so zaposlenega nemudoma odstranili z delovnega mesta.

Ravnateljica vrtca Meta Potočnik je za STA pojasnila, da so pred približno poldrugim mesecem prejeli anonimno prijavo in nemudoma ukrepali po postopku, kot ga predvidevajo zakonodaja in vsi pravilniki. Ker postopek še ni končan, ga podrobneje ne morejo komentirati, je pa potrdila, da je trenutno uslužbenec na bolniškem dopustu.

Zasebni zavod Kengurujčki Novice Zavod Kengurujčki zaračunal storitev, ki je ni bilo na ceniku

Ravnateljica zagotavlja, da delo v vseh vrtčevskih enotah poteka normalno

O dogodku so obvestili tudi ustanoviteljico vrtca, Mestno občino Novo mesto in svet zavoda. Poudarila je tudi, da sicer delo v vseh vrtčevskih enotah Pedenjpeda in tudi v Pikapolonici poteka normalno. Glede delovanja enote Pikapolonica je Potočnikova izpostavila, da ta v zadnjem obdobju deluje izjemno dobro, zadnja leta pa se krepi tudi zanimanje staršev za vpis otrok. Vpisali bi lahko namreč več otrok, kot so zmogljivosti te vrtčevske enote.

Starši z vrtcem Pikapolonica tudi vse bolje sodelujejo, posebej pa je razveseljivo to, je ocenila ravnateljica, da vpisujejo mlajše otroke, kot so jih vpisovali pred leti. Zdaj starši vpisujejo že štiriletnike, in ne zgolj otrok pred vstopom v osnovno šolo. "Vrtec deluje dobro, pozitivno in če se zgodi karkoli neljubega, to ne vpliva na kakovost njegovega dela," je še opozorila Meta Potočnik.

Po njenih podatkih imajo v vrtčevski enoti Pikapolonica v romskem naselju Žabjak - Brezje sicer v tekočem šolskem letu vpisanih 28 otrok, povprečno pa jo dnevno obiskuje 15 malčkov. Za te skrbijo tri strokovne delavke in Rominja, ki je zaposlena prek javnih del.

Zasebni zavod Kengurujčki Novice Tožilstvo na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo v primeru Kengurujčki #video Zasebni zavod Kengurujčki Novice Afera Kengurujčki: inšpektorje prehiteli in razglasili bankrot

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin