SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zoran Janković postavlja pod vprašaj sklepe KPK

0

termometer

Ljubljanski župan Zoran Janković je opozoril na sodbo upravnega sodišča, ki mu je pritrdilo glede vpogleda v spis KPK. To postavlja pod vprašaj tudi druge odločitve komisije, meni Janković.

Upravno sodišče je namreč ugodilo županovi tožbi in odpravilo sklep Komisije za preprečevanje korupcije Gorana Klemenčiča, ki Jankoviću ni dovolila vpogleda v dokumentacijo nadzora njegovega premoženja. KPK mora o županovi zahteva znova odločati.

Od kod samozavest KPK? "Njihov sklep je bil nepravilen in nezakonit. Če je v enem postopku sodišče ugotovilo, da je njihov sklep nepravilen in nezakonit, kako so lahko prepričani, da njihovi drugi sklepi niso enako nepravilni in nezakoniti," se je župan vprašal na novinarski konferenci.

Pritožba zoper sodbo upravnega sodišča ni mogoča. Janković sodbo razume tako, da mu mora KPK vpogled v spis po ponovnem odločanju dovoliti.

Do zdaj ni bil uspešen Kot je znano, Janković do zdaj na sodiščih ni bil uspešen pri izpodbijanju zaključnega poročila KPK o nadzoru nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank. Po omenjenem poročilu je Janković najprej zamrznil predsedniško funkcijo v Pozitivni Sloveniji, z imenovanjem vlade Alenke Bratušek pa je tudi odstopil s čela PS.

O Jankovićevi pritožbi na odločitev upravnega sodišča, da je nadzor KPK nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank zakonit, odloča še vrhovno sodišče. To je sicer zavrnilo županov predlog za začasno odredbo, po kateri bi morala KPK do končne odločitve sodišča s spleta umakniti omenjeno poročilo.

Družinske povezave dovoljene, ko ne gre za Jankovića? Janković je še povedal, da je dobil predlog za mediacijo v primeru civilne tožbe zoper namestnika predsednika KPK Roka Praprotnika, ki naj bi z izjavami v javnosti posegel v županovo dobro ime. Janković bo predvidoma sprejel predlog za mediacijo, dodal pa je, da Praprotnika zastopa žena predsednika KPK Nina Zidar Klemenčič. "Očitajo mi družinske povezave z mojimi sinovi, ki živijo v ločenem gospodinjstvu in ki za Mestno občino Ljubljana ne delajo nič. A tu so pa družinske povezave dovoljene in ni nobenega drugega, ki bi to lahko opravil," se je vprašal Janković.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin