Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 1. 2021,
13.21

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,64

28

Natisni članek

Brnik Hrvaška meja Koronavirus okužba

Nedelja, 3. 1. 2021, 13.21

3 leta, 3 mesece

Znano je, koliko okuženih so odkrili na Brniku in na meji s Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,64

28

meja Hrvaška | Hitre teste je ob letališču Jožeta Pučnika Ljubljana mogoče opraviti še na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane.  | Foto Reuters

Hitre teste je ob letališču Jožeta Pučnika Ljubljana mogoče opraviti še na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane.

Foto: Reuters

Na petih mejnih prehodih na meji s Hrvaško in na brniškem letališču so v soboto začeli opravljati hitre teste na novi koronavirus. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je povedala, da so do zdaj opravili nekaj več kot dva tisoč testov, približno en odstotek testiranih je pozitiven.

To je glede na rezultate pri testiranjih v splošni populaciji pričakovana številka, je povedala ob obisku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kjer se je srečala z vodstvom ter se seznanila z delovanjem covidnih oddelkov in aktualnim stanjem, poroča STA.

"Testiranje bo potekalo še nekaj dni, verjetno do takrat, ko se bo večina tistih, ki so odšli na dopust čez mejo, vrnila. Verjetno do naslednjega konca tedna," je še povedala.

Množično testiranje. Test. Hitri test. Covid-19. Koronavirus.
Novice V soboto 725 novih okužb

Vozniki čakajo na vstop v državo približno eno uro

Čakalne dobe so po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste trenutno na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje ter Zgornji Leskovec. Vozniki čakajo na vstop v državo približno eno uro.

Peter Jančič
Mnenja Vesel je žrtev Čeferinove perestrojke

Testi na petih mejnih prehodih

Hitre teste je ob letališču Jožeta Pučnika Ljubljana mogoče opraviti še na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane.

Samo na teh mejnih prehodih lahko v državo vstopajo tisti, ki ob prihodu iz rdeče države v Slovenijo vstopajo na zunanji schengenski meji, nimajo pa negativnega testa PCR, ki ni starejši od 48 ur, oziroma ne spadajo med 12 izjem, ki jim je omogočen vstop v državo brez napotitve v karanteno na domu.

Anamarija Lampič
Sportal Odlična novica za slovenski tabor: pritožba je uspela, Lampičevi vrnili 2. mesto!
Ne spreglejte