SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani so podatki o številu okuženih #video

10

termometer

V nedeljo so opravili 2.226 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 1.034 oziroma 46,5 odstotka testov, kažejo podatki NIJZ. Število novopotrjenih okužb je sicer nižje kot prejšnjo nedeljo, ko so pri nas potrdili 1.390 okužb, delež pozitivih testov pa je znašal 50,9 odstotka. Umrlo je 19 covidnih bolnikov.

V bolnišnicah se zdravi 1.156 bolnikov, kar je 16 več kot dan prej. Od tega jih je 281 na intenzivni negi. V nedeljo je umrlo 19 covidnih bolnikov. Najmlajši covidni bolnik v bolnišnici je star 26 let, najmlajši bolnik, ki potrebuje intenzivno nego, pa 27 let, kažejo podatki vlade.

Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh je bilo v nedeljo 2.318, kar je 51 manj kot dan prej. Število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh se je glede na dan prej zmanjšalo za 37 na 1.821.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bilo v nedeljo aktivno okuženih 38.378 ljudi, kar je 787 manj kot dan prej.

Opravili so tudi 21.320 hitrih antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate preverjajo še s PCR-testi.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih vlade cepljenih 1.229.226 ljudi, kar je 58 odstotkov prebivalstva. Delež cepljenih z enim odmerkom je med starejšimi od 18 let 69 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 79 odstotkov.

Z vsemi potrebnimi odmerki je cepljenih 1.146.504 ljudi oz. 54 odstotkov populacije. Z vsemi potrebnimi odmerki je cepljenih 64 odstotkov starejših od 18 let in 75 odstotkov starejših od 50 let.

S poživitvenim odmerkom je bilo doslej cepljenih 285.185 ljudi, kažejo podatki vlade.

covid testiranje Novice Delež okuženih spet višji, umrlo 23 covidnih bolnikov

Skrbi povzroča omikron

Vse več držav se zaradi pojave nove različice koronavirusa, poimenovane omikron, odloča za zaprtje svojih meja za tujce. Po Izraelu se je za zaprtje meja odločila tudi Japonska. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je novo različico v petek označila za skrb vzbujajočo.

Južnoafriške oblasti so o odkritju nove različice WHO poročale minulo sredo. Že kmalu po tem so jo potrdili tudi v več drugih državah, med drugim v Bocvani, Veliki Britaniji, Belgiji, na Nizozemskem, Italiji, Nemčiji, Hongkongu, Izraelu,... Številne države so po odkritju omejile potovanja za območja na jugu Afrike.

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) do sobote s sekvenciranjem niso potrdili nobenega primera omikron v Sloveniji.

Avstrija koronavirus Novice Prva uradna okužba z omikronom tudi v Avstriji #vŽivo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin