SiolNET. Novice Slovenija
3,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znana sta kandidata Levice za ministra za kulturo in delo

3,31

termometer

Asta Vrečko, Simon Maljevac | Kandidata mora potrditi še članstvo Levice na notranjem referendumu stranke, ki bo predvidoma končan v petek, še pravijo v Levici. Na fotografiji Asta Vrečko in Simon Maljevac.  | Foto: STA
Kandidata mora potrditi še članstvo Levice na notranjem referendumu stranke, ki bo predvidoma končan v petek, še pravijo v Levici. Na fotografiji Asta Vrečko in Simon Maljevac. Foto: STA

V stranki Levica so potrdili, da sta njihova kandidata za ministra Asta Vrečko za resor kulture in Simon Maljevac za resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. 

Koordinator Levice Luka Mesec je kandidat za vodenje ministrstva za solidarno prihodnost. Gre za nov resor, ki bo pod okrilje vzel stanovanjsko politiko, dolgotrajno oskrbo in ekonomsko demokracijo.

Najemna stanovanja in hitreje do doma za starejše  

V koalicijski pogodbi so bodoči koalicijski partnerji zapisali zavezo, ki obljublja 20 tisoč javnih najemnih stanovanj do leta 2030 in skrajšanje čakalnih dob za namestitev v domu starejših.

Tudi koalicijsko pogodbo, ki sicer velja za parafirano, mora pred podpisom na notranjem referendumu Levice potrditi članstvo.

Znana so torej skoraj vsa imena kandidatov za ministre, čaka se le še na kandidata oz. kandidatko za resor kmetijstva, ki ga mora predlagati Gibanje Svoboda. Po besedah predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba so na izvršnem odboru stranke pretekli teden kandidatko že potrdili, vendar pa še čakajo njeno soglasje.

Robert Golob Novice Vprašljiva strokovnost nekaterih ministrskih kandidatov Emilija Stojmenova Duh Novice Golob razkril: To bo nova ministrica. Eno ime je še skrivnost. #video Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec. Novice Znani so novi ministrski kandidati #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin