Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 11. 2014,
19.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Branimir Štrukelj

Petek, 21. 11. 2014, 19.30

7 let, 12 mesecev

Zmagovalec v lizanju je šolnik Branimir Štrukelj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oh, ti sindikati! Našemu vodji povzročajo same sive lase. Pa kako naj jim Cerar ustreže, ko pa v državni malhi ni več niti za lizike? Za lizike? Ne, ne, za lizike se bo pa že še našlo.

Ja, Slovenija je "malce" zabredla. Predsednik vlade Miro Cerar in njegovi ministrski kolegi na vse pretege iščejo in preračunavajo, kje bi lahko prihranili kakšen milijonček ali dva in se s tem izognili bankrotu države.

Naš sladkosnedi Erjavec Minister za kmetijstvo Dejan Židan je zato na eni od vladnih seans predlagal davek na sladke pijače in Frutabelo. Dodatnemu obdavčenju te sladke pregrehe pa ni bil naklonjen zunanji minister Karl Erjavec, menda njen velik ljubitelj. Predsednik vlade mu je moral v zameno za politični mir na vseh sejah vlade obljubiti neobdavčene bombončke vseh barv.

Rešitev se skriva v številkah! No, finančni minister Dušan Mramor pa naj bi se spopadal z odvisnostjo od iger na srečo. Bil naj bi stalen gost nekaterih elitnih ljubljanskih igralnic, pri srcu pa naj bi mu bila zlasti ruleta. Po naših informacijah pa naj bi Mramor na eni od prejšnjih sej ministrom celo zabičal, naj vplačajo Eurojackpot. Samo tako lahko namreč po njegovih besedah Slovenijo rešimo pred totalno razprodajo države. Največ sreče s številkami naj bi imel prav naš sladkosnedi ljubitelj Frutabele, minister Erjavec, ki menda "skoraj vedno zadane kakšen evro za naše penzioniste".

Življenje ni potica Kot da vlada ne bi imela že dovolj težav sama s sabo – ministri se menda zadnje dni prerekajo predvsem okoli tega, kdo bo sedel ob Erjavcu, ki z nenehnim zobanjem pisanih bombonov menda močno moti delo drugih kolegov – pa so ji zdaj na prste stopili tudi sindikati javnega sektorja, ki se ne strinjajo s predlaganimi vladnimi varčevalnimi ukrepi. Auč! Cerarju in ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju grozijo z ulico in stavko. Ubogi Cerar, komajda je dobro zavladal, pa tako uspešno in hrabro se bori s finančno krizo, pa že ima za vratom sindikate. Življenje res ni potica!

Panika na vladi! Po teh grožnjah sindikatov je na vladi izbruhnila panika. Ministri so kaotično tekali po hodnikih, se držali za glavo. Cerar, Mramor in Koprivnikar so se zaprli v pisarno in tuhtali. "Kaj bomo zdaj?" so se spraševali. Ko je že kazalo na to, da bo treba sindikalistom popustiti, pa se je Cerar domislil rešitve, ki bo za vselej spremenila vladna pogajanja: "Eureka! Imamo jo. Pripravimo tekmovanje v lizanju lizik. Ne moremo ugoditi vsem sindikatom, lahko pa enemu. Kdor bo najhitreje polizal liziko, mu bo vlada popustila." Oh, rešeni smo! Kakšno olajšanje! Z lizanjem se bo vse uredilo. Lizanje nas bo odrešilo!

Natalija nas je res popeljala do vrhunca! Bila je to sončna sobota, nabita z optimizmom. Pred vladno palačo na Gregorčičevi smo se zbrali vsi mediji, ki v tem poslu nekaj pomenimo. Pozibavali smo se ob ritmih Natalije Verboten in čakali na začetek tekmovanja. Lizike so bile pripravljene, sindikalni predstavniki pa v nizkem štartu. Vzdušje je bilo dobro. Prepevali smo in se pozibavali. Smo že povedali, kako smo se pozibavali? Oh, res smo se. Natalija nas je res popeljala do vrhunca!

A pravi vrhunec je bil šele pred nami. Najpomembnejša tekma tega leta, dame in gospodje! Komu od sindikalistov bo uspelo najhitreje polizati liziko in si zagotoviti te sladke dodatke za svoje uslužbence?

Oh, kako so lizali Premier Cerar je ustrelil s pištolo in tekma se je začela. Lizali so in lizali in lizali in lizali. Oh, kako so lizali. Še nikoli v zgodovini samostojne države nismo bili priča tako vrhunskemu tekmovanju. Le še nekaj zamahov z jezikom in koneeeeeec! Dobili smo zmagovalca prvega tekmovanja v lizanju lizik! Zmaga je šla v roke komu drugemu kot prvemu šolniku Branimirju Štruklju!

Šolniki pač znajo najbolje lizati "Bilo je naporno. V nekem trenutku sem že mislil, da mi ne bo uspelo. A poiskal sem še zadnje atome moči in polizal do konca. Ta moja zmaga bo šla v zgodovino. Vse je ujela kamera. Šolniki pač znamo najbolje lizati," je bil po tekmi vidno zadovoljen zmagovalec vladnega izziva Štrukelj. Mi pa dodajmo to: šolniki so res še enkrat pokazali, da znajo najbolje lizati.

Ne spreglejte