Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
7.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zmago Jelinčič hiša

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 7.11

8 let

Zmago Jelinčič tarna, da mu zmanjkuje denarja za hišo ob morju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko davčna uprava še vedno preiskuje izvor premoženja, s katerim sta zakonca Jelinčič kupila zemljišče v Žusterni pri Kopru, je na parceli bager, ki ureja teren.

Nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je z ženo Moniko pred dvema letoma kupil 2.211 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Žusterni. Na dražbi sta zanj odštela okoli 550 tisoč evrov. Takrat je Jelinčič dejal, da bosta tam zgradila hišo z bazenom, najbolj pa ga privlači pogled na morje. Podolgovata parcela je namreč tik ob cesti, ki povezuje Koper in Izolo, in naj bi že prihodnje leto ob odprtju predora Markovec postala pešpot. Danes Jelinčič razlaga: "Večkrat grem na Obalo in preverim, kako napreduje gradnja hiše. A smo gradnjo zelo upočasnili, ker nama predstavlja velik finančni zalogaj." Po njegovih besedah z ženo gradita običajno stanovanjsko hišo, kamor se nameravajo preseliti.

"Zame je hiša ob morju neprecenljive vrednosti" Čeprav je bil Jelinčič vedno brez dlake na jeziku, tudi ko je govoril o osebnih zadevah, na primer hobijih zbirateljstva kovancev in orožja, tokrat o denarju za hišo na Obali ni želel govoriti. "Težko ocenim, koliko bova porabila. Zame je hiša ob morju neprecenljive vrednosti, saj sem si že kot otrok želel, da bi živel na morju."

Davčna uprava še vedno preiskuje izvor denarja Na vprašanje, ali je pristojnim organom že pojasnil izvor denarja za nakup zemljišča v Žusterni, Jelinčič odgovarja: "Davčna uprava preiskuje mojo ženo. Verjetno bodo tudi mene, čeprav sem prepričan, da je bil nakup brez nepravilnosti. Če bi parcelo kupil prek slamnatega podjetja iz tujine in ne bi bil znan lastnik, bi me zagotovo pustili pri miru." Na davčni upravi zaradi varovanja davčne tajnosti postopka ne želijo komentirati.

Politik, ki trdi, da se je odrekel politiki Jelinčič, ki je v pokoju, danes skrbi za svoji dve hčerki, končuje pa tudi dve knjigi: o problematiki razmejitve med Slovenijo in Hrvaško ter avstro-ogrskih vojnih posojilih iz časa prve svetovne vojne. "Politiko spremljam sem ter tja oziroma čim manj. Težko gledam, kako se Slovenija potaplja. Bojim se, da Slovenci nimamo več rešitve oziroma da so rešilni čolni že preluknjani."

Ne spreglejte