Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 7. 2014,
15.31

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zmago Jelinčič SNS MOL

Torek, 29. 7. 2014, 15.31

5 let, 7 mesecev

Zmago Jelinčič napoveduje kandidaturo za ljubljanskega župana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SNS Zmago Jelinčič se bo jeseni potegoval za ljubljanskega župana. Kot pojasnjujejo v SNS, se je Jelinčič za kandidaturo odločil, ker ocenjuje, da so v Ljubljani potrebne spremembe.

Nekdanji dolgoletni poslanec Jelinčič več o svoji odločitvi za kandidaturo, o kateri je sicer poročal spletni portal Žurnal24, ni želel pojasnjevati. Prav tako ni želel spregovoriti o svojem volilnem programu.

Jelinčič se bo zavzemal za bolj transparentno delovanje MOL Glavna tajnica stranke Miša Glažar je pojasnila, da bo Jelinčič svoj program predstavil ob uradni predstavitvi kandidature, ki bo verjetno tik pred začetkom uradne volilne kampanje pred oktobrskimi lokalnimi volitvami. Vsekakor pa se bo Jelinčič po besedah Glažarjeve zavzemal za bolj urejeno in bolj transparentno delovanje in poslovanje Mestne občine Ljubljana.

Nekoč parlamentarna SNS je na nedavnih državnozborskih volitvah prejela 2,2 odstotka glasov, na majskih evropskih volitvah pa 4,03 odstotka glasov volivcev. Na županskih volitvah v Ljubljani je imela svojega predstavnika nazadnje leta 2006, in sicer je njihov kandidat Marjan Rekar takrat prejel 0,56 odstotka glasov. Od takrat naprej SNS tudi nima svojih predstavnikov v mestnem svetu.

Na jesenskih županskih volitvah je sicer vnovično kandidaturo za župana Ljubljane že napovedal aktualni župan Zoran Janković, tradicionalno se mu bo nasproti postavil sedanji svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek. V boj za županski stolček se jeseni podaja tudi direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, ki si je širšo prepoznavnost pridobil kot žirant v bitkah talentov. Potrebne podpise podpore za župansko kandidaturo zbira tudi podjetnica Martina Valenčič, ki pred preteklimi predsedniškimi volitvami ni uspela zbrati dovolj podpisov za kandidaturo.

Ne spreglejte