SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ženske še vedno v neenakem položaju z moškimi

1

termometer

Današnji mednarodni dan žensk so tudi tokrat pospremila opozorila, da so ženske v primerjavi z moškimi na nekaterih področjih še vedno v podrejenem položaju.

Številne organizacije pa so že cel teden opozarjale tudi na nujno preprečevanje nasilja nad ženskami. Danes so za ženske vendarle marsikje pripravili različne ugodnosti.

Poziv k dodatnim ukrepom proti nasilju nad ženskami Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je pozvala k dodatnim ukrepom proti nasilju nad ženskami. Spomnila je, da pri varuhu obravnavajo številne pobude, v katerih pobudnice izpostavljajo vrsto težav, s katerimi se srečujejo: od nerazumno dolgega odločanja sodišč, nezadovoljstva z odzivanjem in delom centrov za socialno delo do neustreznega dela organov pregona pri obravnavi nasilja.

Položaj žensk v krizi še slabši Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak pa je opozorila, da so tudi v Sloveniji področja, kjer ženske in moški niso v enakem položaju, pri čemer je izpostavila trg dela.

Zaskrbljujoč je podatek, da kriza slabša položaj žensk precej bolj kot položaj moških, stopnja brezposelnosti žensk pa narašča hitreje, je navedla v izjavi za javnost in med drugim dodala, da so ženske še vedno zaposlene na delovnih mestih, kjer so plače nižje. Prevladujejo namreč v skrbstvenih in vzgojno-izobraževalnih poklicih, medtem ko jih je veliko manj na najvišjih mestih v gospodarstvu, politiki in znanosti.

Posebne ugodnosti Ponekod bodo imele ženske danes posebne ugodnosti. Med drugim si bodo lahko brezplačno ogledale nekatere športne prireditve, tudi veleslalomsko tekmo za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori.

Na celjski informacijski točki Evropske unije Europe Direct Savinjska pa prvih sto obiskovalk predstavitve ukrepov Evropske komisije na področju enakosti spolov čakajo cvetje, kuharsko znanje in čokoladne dobrote.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin