Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2022,
13.54

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

72

Natisni članek

ministrstvo za delo Levica Matej Tašner Vatovec Luka Mesec

Ponedeljek, 13. 6. 2022, 13.54

1 leto, 10 mesecev

Služba pri Mescu za ženo poslanca. "Ne gre za vprašanje nepotizma, ampak feminizma."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

72

Maja Tašner Vatovec | Maja Tašner Vatovec na svojem profilu na spletni strani stranke Levica zase pravi, da je zaprisežena in neomajna levičarka ter borka za enakopravnost in pravice žensk.  | Foto Mestna občina Koper

Maja Tašner Vatovec na svojem profilu na spletni strani stranke Levica zase pravi, da je zaprisežena in neomajna levičarka ter borka za enakopravnost in pravice žensk. 

Foto: Mestna občina Koper

Vodja kabineta novega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je Maja Tašner Vatovec, žena Mateja Tašnerja Vatovca, poslanca državnega zbora in vodje poslanske skupine Levice. Na ministrstvu pojasnjujejo, da gre za zaposlitev na delovnem mestu, ki je vezano na osebno zaupanje funkcionarja. "Ne gre za vprašanje nepotizma, ampak feminizma," so se na Twitterju na številne polemike o njeni zaposlitvi odzvali v Levici. 

"Ne gre za vprašanje nepotizma, ampak feminizma. Maja Tašner Vatovec je dolgoletna aktivna članica in soustanoviteljica stranke, ne pa nekdo, ki bi bil vsiljen od zunaj preko vez. Prav je, da lahko tudi ona dobi priložnost, ne pa da ji to onemogoča status njenega moža," so se twit novinarja odzvali v Levici.

Novi minister za delo Luka Mesec iz stranke Levica si je za vodjo kabineta na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izbral Majo Tašner Vatovec. Magistrica kulturologije in antropologije je na aprilskih državnozborskih volitvah kandidirala za poslanko na listi stranke Levica, a ni prejela dovolj glasov za uvrstitev v deveti sklic državnega zbora. 

Maja Tašner Vatovec, sicer žena aktualnega poslanca DZ in vodje poslanske skupine Levice Mateja Tašnerja Vatovca, je v preteklosti zasedala položaj podžupanje Mestne občine Koper. Leta 2019 jo je koprski župan Aleš Bržan razrešil s položaja.

O zaposlitvi Maje Tašner Vatovec na ministrstvu za delo, natančneje v kabinetu ministra Luke Mesca, danes polemizirajo nekateri vidnejši slovenski uporabniki Twitterja in komentatorji političnega dogajanja v Sloveniji:

Na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo poslali prošnjo za komentar oziroma pojasnilo, zakaj oziroma po katerih strokovnih kriterijih je bila magistrica Tašner Vatovec zaposlena na položaj vodje kabineta ministra za delo. Odziv ministrstva objavljamo v celoti:

Spoštovani,

v zvezi z vašim vprašanjem pojasnjujemo, da Zakon o javnih uslužbencih določa, da vlada za organe državne uprave določi število in vrste delovnih mest v kabinetu za določen čas. Skladno s to določbo in odločitvijo vlade o številu takšnih mest, je javna uslužbenka v kabinetu ministra zaposlena na delovnem mestu, vezanem na osebno zaupanje funkcionarja (delovna mesta v kabinetu). Skladno s tem je bila z njo sklenjena pogodba za določen čas, torej za čas trajanja mandata funkcionarja.

Ga. Tašner Vatovec je sicer že dlje časa aktivna v politiki, bila je tudi podžupanja Mestne občine Koper, še vedno pa je svetnica v taisti občini.

Preberite tudi:

Novice Šef poslancev Levice pojasnil, kaj si misli o Kordišu, Tomićevi in Golobovi plači
Ne spreglejte