Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2023,
14.32

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ministrstvo za zdravje podelitev nagrade Gospodarska zbornica Slovenije

Torek, 13. 6. 2023, 14.32

10 mesecev, 2 tedna

Združenje za informatiko podelilo nagrade: med prejemniki tudi ministrstvo za zdravje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Združenje za informatiko | Na sliki od leve proti desne so Igor Zorko, predsednik UO ZIT, Alenka Kolar z Ministrstva za zdravje in direktorata za digitalizacijo v zdravstvu in Nenad Šutanovac, direktor ZIT. | Foto Združenje za informatiko in telekomunikacije

Na sliki od leve proti desne so Igor Zorko, predsednik UO ZIT, Alenka Kolar z Ministrstva za zdravje in direktorata za digitalizacijo v zdravstvu in Nenad Šutanovac, direktor ZIT.

Foto: Združenje za informatiko in telekomunikacije

Na Združenju za informatiko in telekomunikacije pri GZS so letos že tretjič podelili nagrade za posebne dosežke svojih članov: ZITko leta ter nagrado za ZIT-partnerja leta. Priznanje ZITov partner za večjo digitalno ambicijo je šlo v roke Alenki Kolar z ministrstva za zdravje in direktorata za digitalizacijo v zdravstvu ter Andreju Brodniku s Fakultete za računalništvo Univerze v Ljubljani.

"Zelo smo veseli in ponosni, da je Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS prepoznalo ministrstvo za zdravje kot kooperativnega deležnika – partnerja leta. Za nas je sodelovanje pomembno, saj le skupaj lahko oblikujemo prave ukrepe in spremembe na področju digitalizacije zdravstva. To je ključno v reševanju problematike zdravstva v Sloveniji, saj prinaša prepotrebne koristi tako pacientom, zdravstvenemu osebju kot vsemu zdravstvenemu sistemu," je povedala Alenka Kolar, direktorica z ministrstva za zdravje in direktorata za digitalizacijo v zdravstvu.

Združenje za informatiko | Foto: Združenje za informatiko in telekomunikacije Foto: Združenje za informatiko in telekomunikacije Podelili tudi nagrade ZITko leta 

Nagrado ZITko leta pa so prejeli Mihael Nagelj, predsednik sekcije za kibernetsko varnost (SekV), Mitja Trampuž, predsednik iniciative AI for Slovenia (ai4si), Andrej Kotar, predsednik sekcije za sodelovanje z državno in javno upravo (SeGov), ter Igor Zorko, predsednik UO ZIT.

"Nagrada ZITko leta je namenjena članom ZIT, ki so v preteklem letu aktivno sodelovali v številnih pobudah, delovnih skupinah in sekcijah ter s tem veliko pripomogli k razvoju IKT-panoge v Sloveniji in tudi prepoznavnosti ZIT. Še posebej pa bi opozoril na letošnja zunanja partnerja leta, in sicer ministrstvo za zdravje RS, za dobro sodelovanje in pomemben prispevek k podpori digitalizacije zdravstva, in prof. Andreja Brodnika za njegov izjemen prispevek k razvoju in popularizaciji računalništva in informatike v osnovnih in srednjih šolah v Sloveniji. Na ZIT se zavedamo, da znanja iz računalništva in informatike omogočajo pozitivne spremembe v svetu in so potrebna za vstop v nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev," pa je ob podelitvi povedal Nenad Šutanovac, direktor ZIT.

 

Ne spreglejte