Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2020,
21.45

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

55

Natisni članek

zdravnik Zdenka Čebašek-Travnik Miha Kordiš Zdravniška zbornica Slovenije

Torek, 13. 10. 2020, 21.45

3 leta, 6 mesecev

Zdravniška zbornica: Če se Kordiš ne more opravičiti, naj se opraviči Levica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

55

Zdenka Čebašek Travnik | Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek - Travnik je zaradi okužbe z novim koronavirusom trenutno v samoizolaciji. | Foto STA

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek - Travnik je zaradi okužbe z novim koronavirusom trenutno v samoizolaciji.

Foto: STA

Tudi v Zdravniški zbornici Slovenije menijo, da je bil včerajšnji nastop poslanca Levice Mihe Kordiša na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo skrajno neprimeren in žaljiv. Kordiš je v državnem zboru del zdravnikov označil za mazače, zaradi česar mu je predsednica odbora iz vrst SDS Anja Bah Žibert na koncu odvzela besedo. V zdravniški zbornici Kordiševo dejanje obsojajo in pričakujejo njegovo opravičilo zdravnicam in zdravnikom. Predsednica zbornice Zdenka Čebašek - Travnik je sicer zaradi okužbe z novim koronavirusom v karanteni.

Potem ko so se na besede poslanca Levice Mihe Kordiša o mazačih odzvali v gibanju zdravstvo.si, so se oglasili še v Zdravniški zbornici Slovenije. Kot so poudarili, je bil Kordišev nastop na včerajšnji seji parlamentarnega odbora za zdravstvo skrajno neprimeren in žaljiv. "Poslanec je del zdravnikov zasebnikov označil za mazače in s tem javno omalovaževal njihovo delo. Zbornica takšno komunikacijo, ki neutemeljeno žali vso poklicno skupino, obsoja in pričakuje opravičilo poslanca zdravnikom in zdravnicam," so poudarili.

Novice Osupli zdravniki zgroženi nad Kordišem: Takšno ravnanje je že pripeljalo do smrti

Zbornica: Če se Kordiš ne bo opravičil, naj se opraviči stranka Levica

V primeru, da poslanec takšnega opravičila ni sposoben podati, bi bilo po njihovih besedah prav, da bi se opravičila politična stranka, v okviru katere deluje, torej stranka Levica. "Poslansko skupino Levica pozivamo k resnemu premisleku, ali poslanec, ki ima tako izkrivljen pogled na zdravnike, še lahko konstruktivno deluje v parlamentarnem odboru za zdravstvo," so poudarili v zdravniški zbornici.

V Zdravniški zbornici Slovenije poudarjajo, da je bil nastop poslanca Levice Mihe Kordiša na včerajšnji seji parlamentarnega odbora za zdravstvo skrajno neprimeren in žaljiv. Od poslanca zahtevajo javno opravičilo zdravnikom in zdravnicam. | Foto: Bojan Puhek V Zdravniški zbornici Slovenije poudarjajo, da je bil nastop poslanca Levice Mihe Kordiša na včerajšnji seji parlamentarnega odbora za zdravstvo skrajno neprimeren in žaljiv. Od poslanca zahtevajo javno opravičilo zdravnikom in zdravnicam. Foto: Bojan Puhek

Ob tem so sporočili, da so vsem poslancem pripravljeni podrobno pojasniti način izobraževanja za zdravniški in zobozdravniški poklic, pa tudi celotno zakonodajo, ki regulira njihovo delo. "Če je kdo med zdravniki prepoznal mazaštvo, pa bi to lahko in moral prijaviti pristojnim organom," so dodali v zdravniški zbornici, ki jo vodi predsednica Zdenka Čebašek - Travnik. Ta je zaradi potrjene okužbe z novim koronavirusom trenutno v samoizolaciji in dela od doma.

Novice Huda kri v DZ: Miha Kordiš vpleten v nov incident
Ne spreglejte