SiolNET. Novice Slovenija
1,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ZD Žalec: dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila #video

1,75

termometer

V Zdravstvenem domu (ZD) Žalec sta dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila. Zato je vodstvo doma zanju izdalo sklep o odstranitvi z delovnega mesta, so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Žalec. Zadevo že preverjajo tudi celjski policisti, so za STA povedali na Policijski upravi Celje. O zadevi je danes poročal časnik Delo.

V Zdravstvenem domu Žalec so zaznali nepravilnost pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb. Direktorica doma Hana Šuster Erjavec je s tem seznanila strokovnega vodjo, ki je takoj izvedel izredni interni strokovni nadzor. Ta je potrdil sum hujše kršitve delovnih obveznosti pri dveh zaposlenih sodelavcih s področja zdravstvene nege.

Kakšne so sankcije?

Obema je Zdravstveni dom Žalec izdal sklep o odstranitvi z delovnega mesta, hkrati pa zoper njiju poteka postopek, ki je skladen z delovnopravno zakonodajo. Prav tako je bila podana kazensko ovadba na celjsko policijo, o ugotovitvah internega nadzora pa je Zdravstveni dom Žalec obvestil tudi ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje, so še zapisali v Zdravstvenem domu Žalec.

Medtem pa celjski kriminalisti sektorja v okviru predkazenskega postopka intenzivno preverjajo dejstva in okoliščine v zvezi z obstojem razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

Glede na trenutno fazo predkazenskega postopka in interes preiskave podatkov o konkretnih osebah ter osredotočenem sumu kaznivega dejanja celjska policija še ne more posredovati. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na Policijski upravi Celje.

Na inšpektoratu so prejeli več podobnih prijav 

Glede dogajanja v Zdravstvenem domu Žalec so prijavo prejeli tudi na zdravstvenem inšpektoratu, ki v zvezi z vsako prijavo opravi nadzor, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covid-19 povedala Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata. Če bi se izkazalo, da gre dejansko za ponarejanje oziroma karkoli v zvezi s tem, bodo ugotovitve odstopili organom pregona. Je pa inšpektorat na podobno temo doslej prejel več prijav, koliko točno, pa težko oceni, je še povedala Deana Potza.

Laura Granato Novice Italijanska senatorka suspendirana zaradi neupoštevanja pogoja PCT PCT. Covid-19. Koronavirus. Omejitev. Novice Sistem PCT deluje pri zmanjševanju okužb #video Mateja Logar Novice Logarjeva: Med počitnicami predlagam manjše prostovoljno zaprtje družbe Milan Krek Novice Krek: Prihaja nova, še bolj kužna različica koronavirusa #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin