Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jani Möderndorfer Alenka Bratušek Miro Cerar SMC

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 10.55

8 let

Zavezništvo Alenke Bratušek bo izginilo iz parlamenta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodja poslanske skupine Zavezništva AB Jani Möderndorfer je izstopil iz stranke nekdanje premierke Alenke Bratušek, napovedal pa je tudi odhod iz poslanske skupine, so nam potrdili v ZaAB.

Zavezništvo AB tako v državnem zboru ne bo imelo več poslanske skupine, ki mora imeti po pravilih najmanj tri člane, ampak le dve poslanki, ki sta članici stranke, Alenko Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček.

V stranki so nam najprej povedali, da Möderndorfer ni izstopil iz poslanske skupine, a se je izkazalo, da Möderndorfer tega res še ni storil, je pa to potezo napovedal.

Kaj je Möderndorfer zapisal v izstopni izjavi? Vodja poslanske skupine meni, da ZaAB ne sledi usmeritvam, ki jih je zapisala ob svoji ustanovitvi. Kot glavni razlog za odhod iz stranke je v izstopni izjavi navedel to, da "se njegovo delo in pogled na delovanje ZaAB razlikuje od tistega, kar je bilo zapisano ob ustanovitvi stranke in od korakov, ki so sledili".

Möderndorfer od včeraj za medije ni dosegljiv.

Po včerajšnjih nepotrjenih informacijah naj bi vodja poslancev najmanjše parlamentarne stranke razmišljal o tem, da bi prestopil v SMC.

Cerar čaka na razplet v ZaAB Predsednik SMC in premier Miro Cerar je v nedeljo potrdil, da je bil v stiku z Möderndorferjem in da mu je vodja poslanske skupine ZaAB posredoval informacije, da lahko v poslanski skupini ZaAB pride do krize.

"V SMC prepuščamo, da se najprej zadeve odvijejo znotraj poslanske skupine ZaAB. Če bi prišlo do izstopov iz ZaAB, potem se bomo na to ustrezno odzvali," je povedal predsednik največje vladne stranke.

Najprej se je poslovil košarkar Julija je v DeSUS prestopil nekdanji vrhunski košarkar Peter Vilfan. V stranki Karla Erjavca sicer v svoje vrste vabijo tudi Bon Klanjščkovo, če bi se odločila za zamenjavo poslanske skupine.

Ne spreglejte