SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zares za dvig zgornje stopnje DDV

2

termometer

 | Foto:
Predsednik stranke Zares Gregor Golobič ter podpredsednika, Darja Radić in Franco Juri, so predstavili volilni program stranke pred predčasnimi državnozborskimi volitvami.

Država mora imeti v kriznem času aktivno vlogo pri oživljanju gospodarske aktivnosti, je poudaril Gregor Golobič in dodal, da mora imeti država tudi vlogo investitorja, ki vlaga v okolje, da se gospodarska aktivnost izvije iz krča.

Za prodajo državnega deleža v NLB Med viri za vzpostavitev investicijskega zagona je Golobič izpostavil dvig zgornje stopnje DDV za do dve odstotni točki, prodajo državnega deleža v NLB, kjer bi kupnino iz prodaje namenili dokapitalizaciji SID banke in za njeno preoblikovanje v razvojno banko, ki bo podpirala vlaganja v infrastrukturo in realno gospodarstvo. Golobič je med viri za investicijski zagon omenil tudi uzakonitev stanovanjske kreditne sheme za mlade na podlagi državnih obveznic in sredstva EU iz novega večletnega proračuna (2013-2020), kjer bo Sloveniji v tem obdobju po prvih predlogih na razpolago 2,5 milijarde evrov.

"Ne vidimo pravih razlogov za nižanje davkov" V Zares tudi zavračajo poenostavljene in protislovne ideje kampanje, da pot okrevanja vodi le prek znižanja davkov. "Ne vidimo pravih razlogov za nižanje davkov. Pomembna prioriteta je nižanje obremenitev dela, to pa je nujno povezano z uvedbo novega dohodninskega razreda," je poudaril Golobič

Odstotek BDP za razvoj zelenih tehnologij in projektov V predstavitvi programa je nekdanja gospodarska ministrica Darja Radić izpostavila ukrepe za vzpostavitev novih delovnih mest. Ob tem je poudarila, da je treba letno v razvoj zelenih tehnologij in zelenih projektov investirati odstotek bruto domačega proizvoda, z zeleno davčno reformo pa prenesti del davčnega bremena iz obdavčitve dela na obdavčitev onesnaževanja, porabe energije, naravnih virov in surovin.

Dohodninska razbremenitev srednjega razreda in višja obdavčitev najbogatejših Zares predlaga tudi omejitev razlike med najvišjo in najnižjo plačo v podjetjih na 10:1. Predlagajo tudi dohodninsko razbremenitev srednjega razreda in višjo obdavčitev najbogatejših, zagotoviti želijo, da so prispevki obvezna kategorija pri izplačevanju plač, izpostavljajo pa tudi uvedbo davka na finančne transakcije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin