Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2020,
6.07

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Ponedeljek, 12. 10. 2020, 6.07

3 leta, 6 mesecev

Zaradi obilnega sneženja težave na Koroškem: zaprte ceste in težave z elektriko #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Obilno sneženje, ki je včeraj zvečer zajelo tudi nekatere nižje predele na Koroškem, je povzročilo nekaj težav: zaradi podrtega drevja je bilo zaprtih nekaj cest, na nekaterih območjih je bila prekinjena dobava električne energije. Padavine so danes po vsej državi prenehale, delno se je zjasnilo.

Ponekod na Koroškem močno sneži. Prihaja do snegoloma. Gibanje v bližini dreves, v in ob gozdovih je zelo nevarno. ⚠️ Gasilci imajo ponekod polne roke dela.

Posted by Neurje.si on Sunday, 11 October 2020

Včeraj je višje ležeče dele Slovenije pobelil sneg. Zvečer se je meja sneženja spustila, ponekod na Koroškem in Štajerskem, pa tudi na Kočevskem in Ribniškem je snežilo tudi pod 500 metri nadmorske višine. 

Zaradi novozapadlega snega so imeli na območju občin Bohinj, Kranjska Gora, Črna na Koroškem, Gorenja vas - Poljane, Mežica, Podvelka, Prevalje, Ravne na Koroškem, Zreče in Žirovnica gasilci 10 gasilskih enot na 21 lokacijah kar nekaj dela z odstranjevanjem podrtih dreves, ki so ogrožala predvsem cestni promet.

V nekaterih občinah je bila zaradi podrtih električnih drogov motena oskrba z električno energijo. Na terenu so bili tudi delavci cestnih in komunalnih služb in delavci Elektra. Z odpravljanjem posledic snegoloma so nekaj dela imeli gasilci tudi ponoči.

Sneg na Koroškem povzročil nekaj težav

Največ težav zaradi snega so imeli na Koroškem, kjer je zaradi obilnega sneženja prišlo do snegoloma. Na širšem območju Občine Črna na Koroškem je bilo zaradi obilnega sneženja večje število podrtih dreves, ki so ovirala promet na več lokalnih cestah. Vse krajane so tamkajšnji gasilci prosili, da zaradi varnosti ostanejo doma in se ne gibajo blizu gozdnih površin.

Zaradi podrtih električnih drogov je bil del območja brez električne energije. Eno drevo je padlo na osebno vozilo, vendar nihče ni bil poškodovan.

V torek ponekod nova pošiljka padavin

Ponoči bo na zahodu delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Proti jutru bo na severovzhodu začelo rahlo deževati. Burja na Primorskem bo ponehala. Po nekaterih nižinah osrednje Slovenije bo zjutraj megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 7, v alpskih dolinah do okoli -3 stopinje Celzija.

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

V torek bo v vzhodni polovici Slovenije pretežno oblačno, ponekod na Štajerskem in v Pomurju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na Primorskem pa pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16 stopinj.

V sredo bo pretežno jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Čez dan se bo v hribovitih zahodnih krajih pooblačilo, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo oblačno s padavinami. Tudi v petek bo občasno še rahlo deževalo, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Vreme 12.10.2020 | Foto:

Vreme 12.10.2020 | Foto:

Vreme 12.10.2020 | Foto:

Ne spreglejte