SiolNET. Novice Slovenija
1,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaposleni na ljubljanski upravni enoti napovedali stavko

1,47

termometer

upravna enota
Foto: Ana Kovač

Zaposleni na ljubljanski upravni enoti na Tobačni so za ponedeljek napovedali stavko. Stavkali bodo zaradi neupoštevanja delovnega časa, saj po pojasnilih sindikata zaposleni dela ne končajo do konca uradnih ur. Stavka se bo začela eno uro pred zaključkom uradnih ur in se končala ob koncu delovnega dne, danes poročata Dnevnik in Radio Slovenija.

Zaposleni terjajo spoštovanje delovnega časa. Predsednik sindikata Dragan Stanković je za radio pojasnil, da zaposleni delo končajo uro, uro in pol pa tudi do tri ure po koncu uradnih ur.

Stavka bo po poročanju Dnevnika trajala do izpolnitve stavkovne zahteve, po kateri mora vodstvo upravne enote z ustrezno organizacijo dela zagotoviti, da bodo zaposleni na okencih delo končali ob koncu uradnih ur oziroma najkasneje pol ure po njihovem zaključku.

Stavkali že lani

Zaposleni na ljubljanski upravni enoti so zaradi obremenjenosti stavkali že novembra lani, zaradi stavke pa je takrat odstopil načelnik ljubljanske upravne enote Lovro Lončar. Upravno enoto je začasno vodil Bojan Bunc, v ponedeljek pa je mesto načelnika prevzel Bojan Babič. Ta se je danes že sestal s predstavniki sindikata, v pogovoru so nakazali nekatere možne rešitve. Jutri se bo z načelnikom in predstavniki sindikata sestal minister za javno upravo Rudi Medved.

Minister Medved prepričan, da stavke ne bo

Minister Medved je izrazil prepričanje, da bodo z zaposlenimi na ljubljanski upravni enoti na Tobačni našli rešitev in da ne bo prišlo do stavke, ki so jo zaradi neupoštevanja delovnega časa napovedali za ponedeljek. Po ministrovih besedah težave rešujejo z dodatnimi zaposlitvami, kar pa je dolgotrajnejši proces.

Babič je začel delo v ponedeljek in "takoj stopil v stik s sindikati in delavci, tako da bo problem nemudoma začel reševati", je povedal minister. Napovedal je, da se bo tudi sam vključil v reševanje problematike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin