Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
23.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dušan Mramor

Sreda, 2. 3. 2016, 23.04

8 let

Zaposleni na ekonomski fakulteti morajo vrniti dodatke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Upravno sodišče je zavrglo tožbo ljubljanske ekonomske fakultete (EF), povezano s spornim izplačilom dodatka za stalno pripravljenost, tako da ga morajo vsi prejemniki vrniti.

Po ugotovitvah inšpekcije je EF v treh letih nezakonito izplačala 437.000 evrov, je poročala Televizija Slovenija. Odločitev bodo na fakulteti spoštovali.

Vrnili bodo denar za zadnjih 10 mesecev Na fakulteti bodo spoštovali tudi vse ugotovitve pristojnega inšpektorja za javni sektor, ki je ugotovil, da za izplačilo teh dodatkov ni bilo pravne podlage, so po poročanju Radia Slovenija sporočili z EF. To pomeni, da bodo vsi prejemniki dodatka za stalno pripravljenost denar morali vrniti za zadnjih 10 mesecev.

Sodišče ni odločalo o vsebini Kot je poročanje televizije navedel spletni portal MMC RTV SLO, sodišče ni niti odločalo o vsebini, temveč je ugotovilo, da izpodbijani inšpekcijski zapisnik ni pravni akt, ki bi se lahko izpodbijal v upravnem sporu. To bi lahko storili le na ministrstvu za javno upravo, kar so tudi storili, a je ministrstvo pritrdilo inšpektorju, s čimer se je postopek končal.

Odločitev upravnega sodišča je torej bila, da se tožba zavrže. Sklep je postal pravnomočen 10. februarja. Do 7. marca morajo vse fakultete inšpektoratu tudi poročati o vračilu denarja, do zdaj pa je denar vrnilo pet od devetih fakultet.

Plačati bodo morali stroške odvetnika Na EF bodo morali sami plačati tudi stroške odvetniške družbe, ki so jo najeli. Dekanja ekonomske fakultete Metka Tekavčič je namreč v prvih dneh novega leta napovedala vložitev tožbe zoper ukrepe inšpektorja za javni sektor, je še poročal portal.

Inšpektorat za javni sektor je konec minulega leta razkril, da je na devetih ljubljanskih fakultetah ugotovil nezakonito izplačevanje dodatkov za stalno pripravljenost. Največ dodatkov je v letih 2012 do 2014 izplačala EF, ki jo je takrat vodil zdajšnji finančni minister Dušan Mramor.

Ne spreglejte