SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj je minister Gantar suspendiral podsekretarja Zorana Poglajna?

1

termometer

Na ministrstvu za zdravje poteka notranja preiskava zaradi suma nepravilnosti. Neuradno naj bi šlo za nepravilnosti pri enem od razpisov. Minister Gantar je suspendiral podsekretarja Zorana Poglajna.

Na ministrstvu za zdravje so nam potrdili, da "v Sektorju za investicije zaradi suma nepravilnosti poteka interni postopek". Kot so dodali, zadeve ne bodo komentirali, dokler se preiskava ne konča, glede na izsledke notranje preiskave pa se bodo odločili, ali bodo o dogodkih obvestili policijo.

O suspenzu nočejo govoriti Na ministrstvu za zdravje pa so potrdili, da je minister Tomaž Gantar − domnevno zaradi omenjene notranje preiskave – začasno suspendiral državnega podsekretarja Zorana Poglajna, vendar niso želeli pojasniti podrobnejših okoliščin. Za komentar smo prosili tudi Zorana Poglajna, ki nam je informacijo o suspenzu potrdil, podrobneje pa o vpletenosti v preiskavo ni hotel govoriti, prosil je, naj ga pokličemo v soboto.

Kriminalisti so preiskovali vdor v računalniški sistem Z domnevnimi nepravilnostmi pri enem od javnih razpisov (šlo naj bi za favoriziranje dveh večjih podjetij), zaradi katerih so na ministrstvu uvedli notranjo preiskavo, kriminalisti niso seznanjeni, je povedal Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana.

Kot je še pojasnil, so kriminalisti v zadnjem času oziroma 24. septembra sicer res obiskali ministrstvo za zdravje, a zgolj zaradi vdora v računalniški sistem ene od uslužbenk ministrstva, ki se je zgodil že junija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin