SiolNET. Novice Slovenija
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zahodna Slovenija na zemljevidu ECDC obarvana temno rdeče

0,88

termometer

ECDC 16.9.2021
Po najnovejših podatkih je zahodna polovica Slovenije je ena od redkih regij v Evropi, ki je označena s temno rdečo barvo. Foto: STA

Zahodna polovica Slovenije je na novem epidemiološkem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) označena s temno rdečo barvo. Vzhodna Slovenija ostaja rdeča.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je 14-dnevna incidenca za vso Slovenijo v sredo znašala 562. ECDC pri pripravi zemljevida uporablja podatke, ki mu jih države pošljejo do torka opolnoči.

Med najslabšimi v Evropi

Po najnovejših podatkih je zahodna polovica Slovenije je ena od redkih regij v Evropi, ki je označena s temno rdečo barvo. Med njimi so še skrajni jugovzhod Francije, severna polovica Irske in del Norveške.

Rdeče, kar pomeni nekoliko boljše epidemiološke razmere kot v temno rdečih regijah, so med drugim vsa Hrvaška, Bolgarija, Romunija in Grčija, baltske države, večina Nemčije in Španije. Oranžne so Slovaška, Švedska ter večina Italije in Finske. Poljska, Češka in skoraj vsa Madžarska so obarvane z zeleno barvo, kar pomeni najboljše epidemiološke razmere.

Nasilni protesti proti ukrepom vlade PCT. Novice Novo: na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT Zdravstveno osebje Novice V Franciji suspendirali okoli tri tisoč necepljenih zdravstvenih delavcev bolnišnica, pacient, zdravnik Novice Razkrite zadnje številke o koronavirusu v Sloveniji #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin