SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za več kot 250 tisoč šolarjev se začenja novo šolsko leto #video

0

termometer

Prvi šolski dan
Foto: Bor Slana/STA

Za 179.511 učencev in okoli 74 tisoč dijakov se je danes začelo novo šolsko leto. Prvič je skozi šolska vrata vstopilo 21.850 prvošolcev. Šolarjem je predsednik republike Borut Pahor v poslanici svetoval, naj bodo dobri drug z drugim, naj pazijo drug na drugega, prisluhnejo učiteljem, predvsem pa naj ne preslišijo svojega srca in sanj.

V Ljubljani sta premier Miro Cerar ter ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič na prvi šolski dan obiskala Srednjo zdravstveno šolo in učence Osnovne šole Majde Vrhovnik.

Konec počitnic se je poznal tudi na cestah

Za varnost otrok na območju šol in vrtcev ter šolskih poteh so poskrbeli številni policisti, redarji in prostovoljci. Kljub temu so udeležence v prometu pozivali na previdno, varno in odgovorno vožnjo. Dodatno gnečo v prometu je povzročilo tudi napovedano slabo vreme.

[video: 64439 / ]

Oglejte si izjavo premierja Mira Cerarja ob začetku šolskega leta.

[video: 64411 / ]

Ob začetku novega šolskega leta pristojni pripravljajo številne aktivnosti. V agenciji za varnost prometa poudarjajo, da mora biti varnost otrok v ospredju vse leto. V prvih šolskih dneh je o prometni varnosti sicer veliko govora, dodano vrednost pa pristojni vidijo v sporazumu, ki ga bodo z ministrstvom za izobraževanje podpisali prav danes in bo sistemsko uredil prometno vzgojo.

[video: 64435 / ]

Poleg tega bo agencija skupaj z Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije 11. septembra uvedla projekt podaljšanega varovanja otrok na 50 osnovnih šolah, s čimer želijo v prihodnje obuditi šolsko prometno službo. Pripravili bodo tudi spletni portal šolskih poti.

[video: 64440 / ]

Več dogajanja si lahko ogledate tukaj:

 

Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič in predsednik vlade Miro Cerar sta obiskala Srednjo zdravstveno šolo. Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič in predsednik vlade Miro Cerar sta obiskala Srednjo zdravstveno šolo. Foto: Anže Malovrh / STA

Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič in predsednik vlade Miro Cerar sta obiskala tudi OŠ Majde Vrhovnik.
Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič in predsednik vlade Miro Cerar sta obiskala tudi OŠ Majde Vrhovnik. Foto: Anže Malovrh / STA

Dogodek ob sprejemu prvošolcev, ki ga je v sodelovanju z OŠ Koseze priredila Javna agencija RS za varnost prometa (AVP). Udeležila se ga je tudi ministrica za izobraževanje znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Dogodek ob sprejemu prvošolcev, ki ga je v sodelovanju z OŠ Koseze priredila Javna agencija RS za varnost prometa (AVP). Udeležila se ga je tudi ministrica za izobraževanje znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Foto: Bor Slana/STA

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Foto: Bor Slana/STA

OŠ Majde Vrhovnik OŠ Majde Vrhovnik Foto: Anže Malovrh / STA

OŠ Kamnica OŠ Kamnica Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

OŠ Koseze OŠ Koseze Foto: Bor Slana/STA

OŠ Kamnica
OŠ Kamnica Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

OŠ Kamnica OŠ Kamnica Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin