Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Onkološki inštitut Janez Remškar

Sreda, 9. 9. 2015, 18.47

8 let

Z Onkološkega inštituta odstavili Janeza Remškarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svet Onkološkega inštituta je na današnji seji sprejel sklep o razrešitvi generalnega direktorja inštituta Janeza Remškarja. Sklep mora potrditi še vlada.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) je na današnji seji sprejel sklep o razrešitvi generalnega direktorja Janeza Remškarja.

Remškar: Za razrešitvijo stojita vpliv in moč Erika Breclja Po mnenju Remškarja je na očitke o odklonih v realizaciji sklepov sveta odgovoril ustrezno. Neposredni povod za razrešitev pa sta po njegovih besedah vpliv in moč zdravnika Erika Breclja. "Mislim, da smo za zdaj na pol poti. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale naprej," je še povedal.

Kaj očitajo Remškarju? Predsednica sveta OI Darinka Miklavčič pa je dejala, da Remškarjevi odgovori članov sveta niso zadovoljili.

Miklavčičeva je povedala še, da je OI vrhunska ustanova, ki mora imeti izjemno kakovostno vodenje. Strokovno področje se je resda razvijalo, vendar pa je treba vzporedno s tem imeti tudi menedžerski pristop in se v skladu z njim odzivati na usmeritve, ki jih poda svet zavoda, je pojasnila.

"Žal nas direktor ni jemal resno, odziv na priporočila je bil neustrezen" Predsednico je razočarala tudi dejavnost Remškarja na področju urejanja notranjih odnosov. Strokovna komisija iz vrst sveta zavoda je namreč generalnemu direktorju podala 14 usmeritev za reševanje problematike slabih odnosov v ustanovi. "Žal nas direktor ni jemal resno, odziv na te ugotovitve komisije in na priporočila je bil neustrezen," je dejala Miklavčičeva.

Razrešitev naj ne bi bila povezana s sporom z Erikom Brecljem Ob tem je zavrnila Remškarjeve besede, da bi bila njegova razrešitev povezana s sporom z zdravnikom Brecljem. O incidentu po besedah predsednice niti niso razpravljali. Sklep o razrešitvi pa je bil po njenih besedah sprejet z osmimi glasovi za in dvema vzdržanima.

Nasploh je Miklavčičeva še poudarila, da mora generalni direktor biti vzor. "Če direktor ne spoštuje sklepov nadrejenega organa, potem težko pridobi kredibilnost in zelo težko od svojih podrejenih zahteva, da izvajajo navodila," je še povedala.

Osem glasov za, dva vzdržana Sklep o razrešitvi je bil sprejet z osmimi glasovi za in dvema vzdržanima. Sklep mora potrditi še vlada.

Ne spreglejte