Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
8.53

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Coca-Cola

Natisni članek

družbena odgovornost Coca-Cola advertorial #vednopodpiraj

Petek, 8. 3. 2019, 8.53

2 meseca, 1 teden

Vsaka zgodba o uspehu se začne z dobrim namenom

Vsebino omogoča Coca-Cola
Coca Cola Vedno podpiraj dober namen | Društvo Morigenos je bilo nagrajeno za za raziskovanje delfinov v slovenskem morju.

Društvo Morigenos je bilo nagrajeno za za raziskovanje delfinov v slovenskem morju.

Dobri nameni dobijo pomen takrat, ko se besede manifestirajo v dejanjih. Coca-Cola v Sloveniji je zasnovala akcijo #vednopodpiraj dober namen, prek katere bo finančno podprla tri projekte po izboru slovenskih potrošnikov. Tako lahko potrošniki svoje dobre namene preobrazijo v aktivno podporo treh slovenskih projektov s področij športa, okolja in skupnosti.

V Sloveniji so ljudje že velikokrat pokazali moč sodelovanja za doseganje pozitivnih sprememb. V družbi Coca-Cola verjamejo, da lahko v sodelovanju s skupnostmi naredijo več za čistejše okolje in opolnomočenje mladih, da ti izkoristijo svoj potencial in prispevajo k družbeni blaginji. Tako so zasnovali akcijo #vednopodpiraj dober namen, s katero slovenske potrošnike osveščajo o nekaterih ključnih družbenih in okoljskih temah.

Spletni glasovi potrošnikov so določili tri zmagovalne projekte

Delfini v Piranskem zalivu. | Foto: Delfini v Piranskem zalivu.

Slovenski potrošniki so pod okriljem akcije #vednopodpiraj dober namen od decembra 2018 glasovali za projekte, ki si zaslužijo podporo družbe Coca-Cola v Sloveniji. Do konca glasovalnega obdobja (tj. do konca januarja) so skupaj prispevali kar 48.007 glasov.

Največje število glasov so prejeli naslednji trije projekti:

  • društvo Morigenos za raziskovanje delfinov v slovenskem morju,
  • Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za dijaški sklad projekta Botrstvo in
  • Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez za štipendije mladim športnikom.

Lisjak Foksi - maskota Olimpijskega komiteja Slovenije. | Foto: Lisjak Foksi - maskota Olimpijskega komiteja Slovenije.

Potrošniki zahtevajo družbeno in okoljsko odgovornost

"Pri Coca-Coli se zavedamo, da se vsaka uspešna zgodba začne z dobrim namenom. Izbrali smo nekaj projektov, ki so skladni z našimi cilji, na področju varovanja okolja in skrbi za skupnost ter povabili potrošnike, da nam povejo, kateri od teh lokalnih projektov si zaslužijo našo podporo. Verjamemo, da bo vsak od zmagovalnih projektov izboljšal življenje ljudi ali pozitivno vplival na okolje v Sloveniji," je poudaril Jakša Maganić, direktor prodaje za Slovenijo v družbi Coca-Cola HBC.

Da so družbene in okoljske teme čedalje pomembnejše, kažejo trije ključni svetovni trendi, ki so jih pri potrošnikih prepoznali v družbi Coca-Coli. Potrošniki namreč želijo večjo povezljivosti, posegajo po naravnejših proizvodih in od ponudnikov zahtevajo družbeno in okoljsko odgovornost. Akcija #vednopodpiraj dober namen je tako odraz strategije rasti družbe Coca-Cola v Sloveniji, da pri poslovanju ubira prave, ne zgolj preproste poti.

Akcija bo potekala skozi vso leto

Coca-Cola bo izbranim projektom skozi leto 2019 donirala sredstva v treh fazah: 1. aprila, 1. junija in konec julija. Potrošniki pa lahko od 15. februarja dalje z nakupom izdelkov družbe Coca-Cola dodatno podprejo projekte, ki so jim najpomembnejši.

Otroška risba, pripravljena v okviru projekta Botrstvo. | Foto: Otroška risba, pripravljena v okviru projekta Botrstvo.

Akcija #vednopodpiraj dober namen se bo z vključevanjem potrošnikov nadaljevala skozi vso leto 2019. Novicam o projektu lahko potrošniki sledijo na spletni strani: www.vednopodpiraj.si.
Ne spreglejte