Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 10. 2015,
16.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Onkološki inštitut Erik Brecelj Zlata Štiblar Kisić Janez Remškar

Četrtek, 15. 10. 2015, 16.36

6 let, 7 mesecev

Vodstvo OI ostro o kirurgu Eriku Breclju, ta čaka odpoved delovnega razmerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na včerajšnjo izredno sejo sveta zavoda, po kateri je odmevala predvsem domnevna odpustitev kirurga Erika Breclja, se je odzvalo vodstvo onkološkega inštituta (OI).

V izjavi za javnost vodstvo OI navaja, da so predstavniki ustanovitelja s sklicem nujne seje, z njenim zaprtjem za javnost in spreminjanjem dnevnega reda kršili poslovnik.

"Svet OI zavaja z informacijami" Kritični so tudi do zadnjih izjav kirurga Erika Breclja, ki naj bi bile le nadaljevanje njegovega škodljivega ravnanja v zadnjih letih. Po navedbah vodstva svet OI zavaja z informacijami o povezanosti nekaterih dogodkov, da bi prikril pravi namen hitrega sklica seje.

Člani sveta so namreč po navedbah vodstva po koncu seje nekorektno poročali o povezavi med postopkoma odpovedi delovnega razmerja pomočnici generalnega direktorja za pravne zadeve Zlati Štiblar Kisić in odpovedi delovnega razmerja Breclju.

V vodstvu poudarjajo, da gre za dva med seboj nepovezana postopka.

"Brecelj obtožb in navedb še nikoli ni podkrepil z dokazi" Breclju očitajo, da so bile njegove izjave med seboj nasprotujoče, in dodajajo, da se je "ponavljal vzorec njegovega delovanja, ki smo mu priča že vrsto let". Kot so zapisali, so na OI že dolga leta deležni "njegovega sistematičnega blatenja ugleda ustanove in nekaterih posameznikov", trenutni generalni direktor pa je le še zadnja tarča v njegovem rušilnem delovanju.

Brecelj po njihovih navedbah nenehno napada OI in nekatere posamezne zaposlene, podaja nasprotujoče si izjave, svojih obtožb in navedb pa dozdaj še nikoli ni podkrepil z dokazi, za katere sicer navaja, da jih ima. Kot dodajajo, je v zadnjih letih podal prijave proti OI ali posameznim zaposlenim različnim organom pravne države. V vseh postopkih, ki so že doživeli epilog, pa so bile njegove obtožbe zavržene.

"Brecelj obtožb in navedb še nikoli ni podkrepil z dokazi" Breclju očitajo, da so bile njegove izjave med seboj nasprotujoče in dodajajo, da se je "ponavljal vzorec njegovega delovanja, ki smo mu priča že vrsto let". Kot so zapisali, so na OI že dolga leta deležni "njegovega sistematičnega blatenja ugleda ustanove in nekaterih posameznikov", trenutni generalni direktor pa je le še zadnja tarča v njegovem rušilnem delovanju.

Brecelj po njihovih navedbah nenehno napada OI in nekatere posamezne zaposlene, podaja nasprotujoče si izjave, svojih obtožb in navedb pa doslej še nikoli ni podkrepil z dokazi, za katere sicer navaja, da jih ima. Kot dodajajo, je v zadnjih letih podal prijave proti OI ali posameznim zaposlenim različnim organom pravne države. V vseh postopkih, ki so že doživeli epilog, pa so bile njegove obtožbe zavržene.

Erika Breclja ne zanima, kaj dela vodstvo zavoda … Vodstvo onkološkega inštituta na podlagi mnenja svetovalke direktorja za pravne zadeve pripravlja odpoved delovnega razmerja za kirurga Breclja. A preden mu odpoved vroči, potrebuje soglasje sveta zavoda.

Kot je za STA dejal Brecelj, s tem ni seznanjen in se v primeru odpovedi na svet zavoda ne bo skliceval. Brecelj, ki je kot predstavnik zaposlenih član sveta OI, je danes za STA poudaril, da ga ne zanima, kaj dela vodstvo zavoda.

… takoj po prejemu odpovedi pa bo zapustil OI "Jaz se s tem gospodom ne bom ukvarjal. To je stvar vlade, in če vlada to podpira, jim želim vso srečo," je dejal. Delo predsednice sveta zavoda Darinke Miklavčič je ocenil kot odlično. Kot je dejal, potrebe po izrekanju sveta zavoda o njegovi odpovedi ne bo.

"Ne bom se skliceval na svet zavoda. Čim prej naj spišejo to odpoved, da se to sprenevedanje konča." Kot je napovedal, bo takoj po prejemu odpovedi zapustil OI. "Žal lahko rečem, da bom šel z veseljem," je dejal in ob tem poudaril, da sam od sebe ustanove vendarle ne namerava zapustiti.

Ne spreglejte