SiolNET. Novice Slovenija
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada je za novega direktorja Sove imenovala Rajka Kozmelja #video

0,23

termometer

Vlada Republike Slovenije je danes za novega direktorja Slovenske varnostno-obveščevalne agencije (Sova) imenovala Rajka Kozmelja. Do zdaj je bil zaposlen na notranjem ministrstvu, na čelu Sove pa je zamenjal Zorana Klemenčiča.

Kozmelj je do zdaj opravljal funkcijo programskega direktorja Ženevskega centra za demokratični nadzor nad oboroženimi silami Ljubljana (DCAF), na predlog Evropske komisije je bil tudi predsednik iniciative Integrativnega upravljanja notranje varnosti na Zahodnem Balkanu (IISG).

V preteklosti je bil pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije, zaposlen je bil na generalnem direktoratu za migracije in notranje zadeve EU. Kozmelj je bil tudi svetovalec za policijsko sodelovanje, terorizem in organizirani kriminal na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji, še poroča Delo.

Rajko Kozmelj Novice Šarec naj bi za direktorja Sove imenoval Rajka Kozmelja

Kot je dejal Kozmelj, bo njegova prva naloga "motivirati zaposlene, da opravijo svoj posel, da poskrbijo za varnost državljanov na način, kot je treba in kot znajo". Ob tem pa se bo seveda moral seznaniti s pravimi razlogi za takšno razpoloženje in za stavko. Verjame sicer, da ta na učinkovitost dela in na varnost nima vpliva, je pa kljub temu znak tega, da v organizaciji "nekaj ni dobro".

Kozmelj Novice Sova z novim direktorjem tudi do novih pooblastil? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin