Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Andraž Kopač UKC Ljubljana

Sreda, 20. 4. 2016, 12.30

6 let, 7 mesecev

Kakšni so cilji Andraža Kopača, novega direktorja UKC?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Andraž Kopač | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Vlada je danes soglasno podprla Andraža Kopača za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, je povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Svet UKC Ljubljana je Kopača imenoval pred dvema tednoma, sedaj pa je dobil še soglasje vlade. Kopač je nekdanji direktor Alpine in nekdanji poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije.

"UKC mora biti želeno mesto za zdravljenje in delo zdravstvenega osebja"

V zdravstvu do zdaj ni delal, se pa je seznanil z načinom financiranja UKC. V viziji razvoja UKC je Kopač zapisal, da bi UKC moral biti najbolj kakovostna in varna bolnišnica v Sloveniji, želeno mesto za zdravljenje bolnikov in želen delovni kraj za zdravstveno osebje.

Njegov cilj je voditi UKC tako, da bo posloval pozitivno. Za dodatna sredstva je izpostavil tržno dejavnost centra, hkrati pa je po njegovem mnenju treba poskušati poceniti izvajanje zdravstvenih storitev, kjer to ni strokovno sporno.

Kopač med znanci in kolegi velja za precej umirjenega in premočrtnega menedžerja, usmerjenega k ciljem.

Cilje bo začel uresničevati v prvi polovici maja

Andraž Kopač je ponosen na potrditev vlade. "Z vsem svojim znanjem in izkušnjami se bom  trudil upravičiti zaupanje, saj se zavedam velike odgovornosti do zaposlenih in tudi do bolnikov," je zapisal v izjavi za javnost.

Kot pravi, je treba na UKC Ljubljana doseči stabilno finančno poslovanje, ki bo poleg rednega delovanja omogočilo dovolj sredstev za investicije v potrebno opremo in razvoj najuglednejše in največje bolnišnice v Sloveniji.

Skupaj s sodelavci želi gradil tudi pozitivne odnose z zunanjimi javnostmi, kar bo po njegovih besedah okrepilo ugled bolnišnice. Prepričan je tudi v dobro sodelovanje tako z ministrstvom za zdravje kot z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

"Funkcijo bom nastopil v prvi polovici maja," je še dodal Kopač, ki se bo takrat javnosti tudi predstavil.

V viziji razvoja UKC Ljubljana je Kopač izpostavil, da je zaposlene treba postaviti v ustrezno središče in skrbeti za njihovo usposabljanje ter jih tudi primerno motivirati. | Foto: Ana Kovač V viziji razvoja UKC Ljubljana je Kopač izpostavil, da je zaposlene treba postaviti v ustrezno središče in skrbeti za njihovo usposabljanje ter jih tudi primerno motivirati. Foto: Ana Kovač

Kje smo ga videli doslej?

Alpina: 2003-2006
Pri 31 letih mu je stric Martin Kopač predal vodenje Alpine le nekaj tednov po tem, ko je Alpina javnost razburila z napovedano selitvijo skoraj 230 delovnih mest v Romunijo in na Kitajsko.

Že leta 2006 je v spornih okoliščinah večinski lastnik Alpine postal Infond Holding 2 in še istega leta se je Andraž Kopač iz podjetja poslovil. Prav iz takratnega prevzema izvira večina težav Alpine.

Smučarska zveza Slovenije: 2010-2014
Kopač je leta 2010 postal poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS). V štirih turbulentnih letih, zaznamovanih s spori in aferami, ji je uspel stati ob strani in preživel tri predsednike (Tomaža Lovšeta, Primoža Ulago in Enza Smrekarja).

Invalidsko podjetje CSS: 2014 do danes
Leta 2014 je prevzel vodenje škofjeloškega invalidskega podjetja CSS, d.o.o., ki se ukvarja s struženjem in izsekovanjem.

Ne spreglejte