SiolNET. Novice Slovenija
3,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Viceguverner Banke Slovenije ni dokazal plačila davka pri oddaji stanovanja #video

3,31

termometer

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je potrdila, da viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak ne zna dokazati plačila davka od dohodka pri oddajanju stanovanja v Ljubljani. Bošnjak za izjave danes ni bil dosegljiv, prek odvetnika pa je sporočil, da postopek še ni končan, saj lahko vloži tožbo na upravno sodišče.

Gospodarska rast Posel danes Banka Slovenije miri: Gospodarski položaj ugodnejši kot v območju evra

Marko Bošnjak komisiji ni izročil dokumentov, s katerimi bi ovrgel sum o utaji davkov pri oddaji stanovanja v Ljubljani, je poročala TV Slovenija. "Ni želel razkriti listin oziroma omogočiti preverjanja izvirnosti listin ter delodajalcu podati popolnih pojasnil in informacij, s katerimi bi se nesporno in brez vsakega dvoma lahko zavrnili očitki v povezavi z domnevnimi kršitvami," so navedli v komisiji.

Na uradni odgovor komisije še čakajo

V Banki Slovenije, kjer so ga prijavili KPK, pa na uradni odgovor komisije še čakajo. Če bo komisija podala ugotovitve o kršitvah pri ravnanju funkcionarjev, bo svet Banke Slovenije presojal, ali so podani razlogi za nadaljnje postopke, so pojasnili.

"Banka Slovenije težko živi z dilemo oziroma dvomom, da drugi človek Banke Slovenije ni ustrezno ravnal v zvezi z oddajo premoženja v najem in plačilom davščin. Ugotovljeno je bilo, da teh dokumentov ni izročil, to je v skladu z našim zakonom neintegritetno dejanje," je za televizijo dejal predsednik komisije Boris Štefanec.

Bošnjakovo stanovanje na Grablovičevi, veliko dobrih 40 kvadratnih metrov, naj bi viceguverner oddajal za 500 evrov na mesec, pri tem pa naj ne bi prijavljal dohodkov od oddajanja stanovanja. S tem naj bi državo prikrajšal že za več tisoč evrov, saj naj bi z oddajo stanovanja doslej zaslužil približno 30 tisoč evrov.

d Novice Ste vedeli, da ima Banka Slovenije stanovanja v tej svetovni metropoli? #video Banka Slovenije Novice Banka Slovenije zaostrila pogoje pri kreditiranju prebivalstva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin