Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Natisni članek

Uroš Hakl Večer Sašo Todorovič Delo Revije

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 18.26

8 let

Večer kupil 44 blagovnih znamk Dela Revij, med njimi Jano in Stop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Revije, Jana | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Hčerinska družba mariborskega Večera, Večer Revije, je s KBM Leasing podpisala pogodbo o nakupu 44 blagovnih znamk nekdanje družbe Delo Revije.

Revije bodo po besedah direktorja Večera Uroša Hakla na trg postavili bodisi z lastnim založništvom bodisi s podeljevanjem licenc.

Večer je tako pridobil blagovne znamke, kot so Jana, Lady, Obrazi, Stop, Smrklja, Naša žena, Kih, Radar, Eva, Rože in vrt ter znani prireditvi Viktorji in Slovenka leta.

Mogoče jih je ponovno oživiti

Hakl, ki si Večer lasti s Sašo Todorovičem, meni, da je "vrnitev palete tako priznanih revij bralcem naravna in družbeno odgovorna odločitev". Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je prepričan, da je vsaj najpomembnejše znamke mogoče ponovno oživiti.

Hakl je sicer še v začetku meseca za Radio Slovenija zanikal informacijo, da naj bi Večer kupil omenjene blagovne znamke, ki jih je KBM Leasing z javnim povabilom februarja prodajal že tretjič. Na povabilo so se z zavezujočimi ponudbami odzvali štirje ponudniki.

Kot je še pojasnil v današnjem sporočilu za javnost, se je družba Večer Revije odločila sodelovati na razpisu, ker imajo omenjene blagovne znamke še vedno močan poloćaj v zavesti bralcev na slovenskem trgu.

Bojanu Požarju ni uspelo

Blagovne znamke so bile lani tik pred prodajo družbi Princip media, ki sta jo ustanovila Bojan Požar in Joc Pečečnik, a je KBM Leasing po sporu med Požarjem in Pečečnikom odstopil od projekta, saj Princip Media ni izpolnjevala pogodbenih obveznosti.

Blagovne znamke Delo Revije so bile del celotnega premoženja KBM Leasing, ki ga družba odprodaja v okviru likvidacijskega postopka, so zapisali v KBM Leasing. Postopek likvidacije KBM Leasing je del dezinvestiranja in prestrukturiranja v skupini Nove Kreditne banke Maribor zaradi zavez Evropski komisiji, da bo skupina konsolidirala svojo osnovno dejavnost in dezinvestirala neosnovne dejavnosti banke.

Ne spreglejte