Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2013,
15.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Vzajemna ZDUS

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2013, 15.59

8 let, 3 mesece

V Vzajemni niso prejeli nobene pritožbe glede trženja nezgodnih zavarovanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pri nezgodnem zavarovanju za starejše gre za povsem klasično obliko nezgodnega zavarovanja, ki ga v Sloveniji ponuja veliko zavarovalnic, v zvezi s trženjem pa v Vzajemni niso prejeli nobene pritožbe.

Pri nezgodnem zavarovanju za starejše gre za povsem klasično obliko nezgodnega zavarovanja, ki ga v Sloveniji ponuja veliko zavarovalnic, v zvezi s trženjem teh zavarovanj pa v Vzajemni niso prejeli nobene pritožbe, se je na navedbe ZDUS-a odzvala Vzajemna. ZDUS je v ponedeljek opozoril na "sporne prakse" Vzajemne pri sklepanju tega zavarovanja.

Pri nezgodnem zavarovanju starejših je po navedbah zavarovalnice Vzajemna razlika le v tem, da je ta zavarovalnica edina pod posebej ugodnimi pogoji to zavarovanje ponudila tudi starejšim od 75 let, ki so za klasične zavarovalnice običajno manj zanimivi glede na pogostost nezgod. V Vzajemni zatrjujejo, da je zavarovanje v prodaji že dve leti in da so ga oblikovali na podlagi povpraševanja ljudi, saj zavarovalnice sploh niso želele ponuditi nezgodnih zavarovanj za starejše od 75 let.

Vzajemna: Zagotovo gre za zelo dober zavarovalni produkt Vzajemna je to zavarovanje oblikovala kot vseživljenjsko, saj ga zavarovanec lahko sklene do 85. leta starosti, kar pomeni, da je do izplačila zavarovalnine upravičen tudi po 85. letu. V Vzajemni so prepričani, da gre z vidika finančne varnosti starejših zavarovancev zagotovo za zelo dober zavarovalni produkt.

Spomnili so, da je lani ta produkt med svojimi člani zaradi velikega zanimanja predstavljalo tudi 3400 prostovoljcev ZDUS-a, ker so ocenili, da gre za zelo dobro obliko zavarovanja z ugodno premijo (od 4,40 evra mesečno). Sicer je Vzajemna to zavarovanje že lani predstavljala tudi v glasilu ZDUS-a.

Kot so zapisali, Vzajemna pri prodaji teh zavarovanj sodeluje s pogodbenimi zastopniki, od katerih pričakuje, da v stiku s strankami delujejo profesionalno, jasno in transparentno. Poudarjajo, da v zvezi s trženjem teh zavarovanj niso prejeli nobene uradne pritožbe, prav tako jih v zvezi z domnevnimi pritožbami ni kontaktiral ZDUS. Če bi izvedeli za primere, kjer naj bi prišlo do domnevnega zavajanja, bi zadevo zagotovo raziskali in ustrezno ukrepali, še navajajo.

Pri aktivni prodaji se vedno lahko zgodi, da v množici stikov med kakšno stranko in agentom pride tudi do nesporazuma, zato priporočajo vsem, ki imajo kakršnokoli dilemo glede ponudbe Vzajemne, da jih pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 20 60, kjer so na voljo za vsa dodatna pojasnila.

Ne spreglejte