Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2015,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sneg vreme sneženje

Torek, 3. 2. 2015, 10.29

8 let

V večjem delu Slovenije je močno snežilo, v noči na petek snežni metež (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V večjem delu Slovenije je močno snežilo. Sneg je povzročal zastoje v prometu. Večjo pošiljko snega pričakujemo od četrtka popoldne do petka popoldne. V noči na petek je napovedan snežni metež.

Sneženje je zvečer v večjem delu Slovenije prehodno ponehalo. Zapadlo je od 25 do 40 centimetrov snega, na vzhodu tudi 50 centimetrov. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem, kjer bo zapihala burja, malo nad 0 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne od juga zajele vso Slovenijo. V nižjih predelih Primorske bo deževalo, drugod snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v vzhodni Sloveniji severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Močan veter bo prenašal sneg in gradil zamete Sneženje se bo v četrtek krepilo, še posebej močno bo v noči na petek, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo vztrajalo tudi še večji del petka. S približevanjem središča ciklona se bo krepil tudi severovzhodni veter, burja na Primorskem bi s sunki lahko pihala tudi s hitrostjo nad 100 kilometrov na uro. Ponekod na Primorskem ni izključena poledica.

V noči na petek in v petek dopoldne bo v velikem delu države močan veter prenašal suh novozapadli sneg in gradil zamete.

Zaradi predvidenega obilnega sneženja in močnega vetra v noči na petek in v petek se lahko po vsej Sloveniji, na jugovzhodu Avstrije, zahodu Madžarske in severozahodu Hrvaške pojavijo večje težave v prometu.

Plimovanje bo povišano Na južnem Primorskem se bo vodnatost rek ob pričakovanih padavinah v prihodnjih dneh prehodno povečala. Drugod po državi se pretoki rek ne bodo veliko spreminjali. Plimovanje morja bo vse do konca tedna povišano.

Dva dodatna potniška vlaka med Sežano in Ljubljano Zaradi napovedanih obilnih padavin so Slovenske železnice (SŽ) za četrtek in petek dodale dva dodatna potniška vlaka med Sežano in Ljubljano. Svetujejo, da se ljudje v prihodnjih dneh na pot v službo in šolo namesto z avtomobilom odpravijo z vlakom. Avtobusi, s katerimi nadomeščajo druge vlake, bodo med krajema vozili nespremenjeno, po voznem redu kot doslej, so sporočili iz SŽ.

Ne spreglejte