SiolNET. Novice Slovenija
3,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V spomin na hčerko vsako leto prižgejo 50 tisoč lučk #video

3,15

termometer

Hozjanovi na Hotizi imajo eno najbolj okrašenih in razsvetljenih hiš v državi. Krasiti so jo začeli že v prvih dneh novembra. Postavili so več deset tisoč luči in številne figure, ki so v Prekmurju prava božična atrakcija, ki jo hodijo gledat celo tujci, so poročali v oddaji Planet Danes.

[video: 67086 / ]

Video: Planet TV

Prižiganje več kot 50 tisoč luči je pri Hozjanovih na Hotizi tradicija že 17 let, običajno na božični večer. Pri postavljanju vseh luči pomaga vsa družina. Položijo vsaj deset kilometrov kablov in postavijo okoli 300 figuric. Največ je božičkov, ki kukajo iz dimnikov ali se vrtijo na vse možne načine.

Hozjanovi so celo razvili posebno mobilno aplikacijo, ki jim pomaga pri upravljanju vseh luči in figur.

Hčerka umrla v prometni nesreči

Poseben prostor na vrtu pred hišo je namenjen kapelici, v kateri sta kip Marije in slika njihove hčerke. Prav v spomin na hčerko, ki je pred leti umrla v prometni nesreči, namreč Hozjanovi v božičnem času okrašujejo svoj dom.

Posebna paša za oči so velike jaslice, ki jih vsako leto postavijo z novim hlevčkom in figurami. Letos za glasbo ob jaslicah skrbi figura medvedka z violino.

Okrasitev si lahko ogledate do 6. januarja

Večina luči je vsako leto novih, številne kupijo v tujini. Tako ne mine izlet ali dopust, kjer ne bi kupili vsaj en kos za praznično okrasitev. Hozjanovi priznavajo, da takšno početje ni poceni, a to je preprosto del njihovega družinskega življenja.

Božična okrasitev bo pri Hozjanovih na Hotizi na ogled do 6. januarja prihodnjega leta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 50
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin