Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
6.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

begunci migranti noad

Torek, 17. 11. 2015, 6.34

6 let, 7 mesecev

V Slovenijo je do danes vstopilo 227 tisoč beguncev in migrantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija ne zapira meje za begunce in migrante, se je na poročanje srbskih medijev odzvala policija. Danes jih je v Slovenijo do 18. ure prišlo 5400 beguncev in migrantov.

19. 00 LJUBLJANA Od sredine oktobra do danes je v Slovenijo vstopilo 227 tisoč beguncev in migrantov, samo danes jih je do 18. ure prišlo 5.400. V nastanitvenih in sprejemnih centrih po Sloveniji je bilo ob 18. uri nekaj manj kot 6 tisoč. Slovenijo je po podatkih policije od 20. oktobra zapustilo 211.660 beguncev in migrantov.

19. 00 DOBOVA V Dobovi nekaj po 19. uri pričakujejo vlak s 1.033 begunci in migranti, po napovedih hrvaških varnostnih organov naj bi ponoči prispelo še približno tisoč beguncev in migrantov. V sprejemnih centrih v Dobovi in Brežicah jih je trenutno okoli 1.200.

17. 30 BERLIN Nemška policija je danes napovedala, da bo v južno zvezno deželo Bavarsko, ki je zaradi prihoda beguncev in migrantov najbolj na udaru, napotila dodatnih 850 policistov. Ti bodo varovali mejo z Avstrijo in pomagali pri registraciji.

15. 45 LJUBLJANA Šefic: Po napadih v Parizu je Slovenija poostrila nadzor državne meje, varovanje objektov in okrepila aktivnosti v notranjosti države. Sicer pa je po ministrovih besedah stanje v Slovenji še vedno stabilno in varno, zato ni razloga za vznemirjenost ali pretirano zaskrbljenost. Več o tem si preberite tukaj.

15. 30 DOBOVA Policija je danes našla še zadnje od štirinajstih beguncev in migrantov, ki so v ponedeljek nekaj po 18. uri zapustili sprejemni center v Dobovi. Policisti so šest prebežnikov našli že v ponedeljek zvečer, preostalih osem pa na območju policijske postaje Brežice v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah. Vsi bodo svojo pot iz namestitvenega centra lahko nadaljevali naprej.

15. 16 LJUBLJANA Za mednarodno zaščito je v Sloveniji prosilo skupno 81 oseb, od tega je bil v 29 primerih bil postopek ustavljen, ker so osebe zapustile azilni dom, ena je prošnjo umaknila, v 13 primerih pa so prošnjo zavrnili, ostalih 43 rešenih prošenj pa mednarodne zaščite niso ugodili.

15.00 LJUBLJANA Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v odzivu na odprto pismo, ki ga je nanj naslovil direktor črnomaljskega Razvojno izobraževalnega centra Bela krajina Peter Černič, da bodo ograje na meji škodovale tamkajšnjemu turizmu, zapisal, da so bile nujen ukrep zaradi držav severno od nas.

14.15 BUDIMPEŠTA Madžarski parlament je danes izglasoval zakon, ki madžarski vladi odpira pot, da se obrne na Sodišče EU zaradi kvot za begunce. Madžarski pravosodni minister Laszlo Trocsanyi je ob tem izjavil, da se večina Evropejcev ne strinja s kvotami, ki "so brez socialne legitimnosti". Kvote po mnenju Budimpešte ignorirajo načelo EU o subsidiarnosti ter nacionalnim parlamentom odrekajo pravico, da izrazijo svoje mnenje.

14.11 KOS V Egejskem morju pred otokom Kos je zgodaj davi utonilo devet beguncev, med njimi štirje otroci, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

13.13 BRDO Predstavniki notranjih ministrstev držav na balkanski migracijski poti so se na današnjem sestanku na Brdu pri Kranju strinjali, da je treba začeti z upočasnjevanjem toka migracij, da bi preprečili preobremenitve držav. Zavzeli so se za boljši nadzor migracij z enotno metodo identifikacije in za kakovostno izmenjavo informacij. Dogovorili so se tudi, da bo v kratkem sledil sestanek generalnih direktorjev policij.

12.00 LJUBLJANA Danes je do 12. ure v Slovenijo vstopilo 225 tisoč beguncev in migrantov.

11.00 PTUJ S PU Maribor so sporočili, da je dopoldne v ptujski bolnišnici umrla sirska begunka. Begunka, ki je v Slovenijo prišla v nedeljo, je tožila o hudih bolečinah v trebuhu in prsnem košu. Takoj so ji zagotovili zdravniško pomoč, nato pa so jo v spremstvu sina in nečaka odpeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je umrla naravne smrti, so še sporočili s policije.

10.51 METLIKA Slovenska vojska je žičnato ograjo za usmerjanje migrantov ob slovensko-hrvaški meji začela danes postavljati tudi v Beli krajini. Postavljajo jo na kmetijskem in gozdnatem območju od Kolpe proti Gorjancem oz. od vasi Božakovo proti zaradi poškodovanega mosta začasno zaprtem maloobmejnem prehodu Rakovec na območju metliške občine.

10.46 LJUBLJANA Od sredine oktobra do danes do 6. ure je v Slovenijo vstopilo 224.413 migrantov.

9.07 KRANJ Včeraj so iz Dobove prek Jesenic s tremi izrednimi vlaki v Avstrijo prepeljali 1.620 evidentiranih beguncev in migrantov. Danes je en izredni vlak iz Dobove prek Jesenic v Avstrijo že prepeljal 540 beguncev in migrantov.

7.48 MARIBOR Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj 3.643 oseb, sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta prazna, so sporočili s PU Maribor.

7.17 LJUBLJANA Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar bo danes gostila predstavnike notranjih ministrstev držav na balkanski migracijski poti.

6.51 PETIŠOVCI ob 3.15 je iz Hrvaške na mejni prehod v Petišovce prispelo okrog 550 beguncev in migrantov.

6.47 DOBOVA Včeraj je v Dobovo in na mejni prehod Obrežje z vlaki in avtobusi v spremstvu hrvaških policistov prispelo nekaj več kot 5600 beguncev in migrantov. Prevozi beguncev in migrantov iz Hrvaške so se nadaljevali tudi ponoči, nekaj pred 4. uro je pripeljal vlak s 1107 ljudmi. Naslednji vlak z begunci in migranti v Dobovi pričakujejo okoli 8. ure.

6.47 DOBOVA Trenutno je na železniški postaji v Dobovi in v sprejemnih centrih v Dobovi in Brežicah še okoli 2150 beguncev in migrantov. Po opravljenih policijskih postopkih bodo v skladu z logističnimi in nastanitvenimi zmogljivostmi v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot v nastanitvene centre v notranjosti države.

Ne spreglejte