Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2015,
17.10

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

evri

Torek, 23. 6. 2015, 17.10

2 leti, 3 mesece

V Raiffeisen banki zavračajo obtožbe o ponarejanju podpisov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Raiffeisen banki so v preteklem tednu sprožili interni postopek in temeljito pregledali dokumentacijo, povezano s posojili v švicarskih frankih.

Zaradi sumov ponarejanja pregledali dokumentacijo vseh posojil v frankih V Raiffeisen banki so po očitkih iz medijev, da naj bi banka ponarejala podpise svojih strank, sprožili interni postopek v skladu s pravilniki. Kot zagotavljajo, so pregledali tako dokumentacijo posojila stranke, ki jih je v okviru Združenja Frank obtožila ponarejanja, kot tudi drugo dokumentacijo posojil v švicarskih frankih. "Interni pregled je pokazal, da banka ni ponarejala podpisov," so poudarili v sporočilu za javnost.

V Raiffeisen banki zavračajo namigovanja, da je banka naknadno urejala in podpisovala izjave strank o seznanitvi z valutnim tveganjem oziroma dajala zaposlenim kakršnakoli navodila za to. Kot zagotavljajo, so interna navodila banke in postopki za odobravanje posojil natančno predpisani.

V Raiffeisen banki pričakujejo opravičilo V Raiffeisen banki zdaj pričakujejo javno opravičilo Združenja Frank, ki trdi, da je banka ponarejala podpise posojilojemalcev. V nasprotnem primeru razmišljajo tudi o mogočih pravnih ukrepih.

Očitki iz Združenja Frank so bili nepričakovani, saj je bilo predhodno sodelovanje med strankama po besedah vodstva v Raiffeisen banki korektno. Raiffeisen banka je na primer ena redkih bank, ki je Združenje Frank sploh sprejela na sestanek, so dejali.

Posojila iz frankov v evre konvertirali le štirje odstotki strank V Raiffeisen banki ob tem zagotavljajo, da strankam že več let ponujajo konverzijo posojil iz frankov v evre, in sicer z možnostjo, da zadržijo enako ugodno realno obrestno mero oziroma pribitek. "Kljub večkratnemu pisnemu obveščanju strank, da imajo možnost konvertirati posojilo iz frankov v evre, se je za to možnost v zadnjih letih odločilo zelo malo strank – le štirje odstotki," dodajajo v banki.

Ne spreglejte