Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2014,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

vreme sneg burja

Sobota, 25. 1. 2014, 7.47

8 let

V nedeljo bo lahko še naletaval sneg. Ohladilo se bo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sneženje, ki je v petek pobelilo večino države, je ponoči oslabelo in postopno ponehalo. Zaradi novozapadlega snega so imeli gasilci ponoči po vsej državi ogromno dela.

Ponoči je na Primorskem še pihala močna burja, sunki so na izpostavljenih legah dosegali hitrost okoli 120 kilometrov na uro. Do večera bo oslabela.

V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo še pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Obeti za naslednje dni precej suhi V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bo naletaval sneg. Popoldne se bo oblačnost od zahoda manjšala. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -6, na Primorskem od -2 do 0, najvišje dnevne od -3 do -1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno. Možnost padavin bo majhna.

Vremenska slika Ciklon z vremensko fronto se je umaknil nad južni Jadran. Od severovzhoda doteka k nam pri tleh hladnejši in nekoliko bolj suh zrak.

Ponoči veliko preglavic zaradi podrtih dreves Zaradi novozapadlega snega so imeli gasilci ponoči po vsej državi ogromno dela s številnimi podrtimi drevesi in vejevjem na cestiščih, ki so ovirala promet. Največ dreves, ki so zaradi teže snega padla na cesto, je bilo na severovzhodu Slovenije. Vsa podrta drevesa so gasilci že odstranili, so sporočili iz Uprave RS za zaščito ni reševanje.

Največ dela so imeli gasilci na Dolenjskem in Štajerskem oz. v občinah Brežice, Novo mesto, Krško, Sevnica, Slovenske Konjice, Maribor, Slovenska Bistrica, Ptuj in Slovenj Gradec.

Podrta drevesa so ponekod poškodovala tudi kable na železniški napeljavi (v občini Krško) ter daljnovod (v občini Velike Lašče). V občini Šmartno pri Litiji je padlo drevo podrlo kozolec, več drevja pa še ogroža stanovanjsko hišo na Stari gori pri Velikem Gabru.

Največ snega na Dolenjskem in Notranjskem V petek je sicer največ snega zapadlo na Kočevskem, kjer je bila snežna odeja po podatkih agencije za okolje visoka 26 centimetrov. V Novem mestu je zapadlo 24 centimetrov snega in v Črnomlju 19 centimetrov.

Zaradi snega je v petek prišlo na oskrbovalnem območju Elektra Maribor, zlasti na območju Limbuša, Sladkega Vrha, Podove, Hlapja, Podplata, Poljčan, Velke, Šentilja, Majšperka, Poljčan in Ormoža, do več manjših in večinoma kratkotrajnih motenj v oskrbi z električno energijo. Ponoči in zgodaj zjutraj je prišlo do izpadov tudi na območju Selnice, Ptuja in Šentilja, so sporočili iz Elektra Maribor.

Ne spreglejte