SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani odprli novo točko za testiranje

0,25

termometer

covid testiranje
Testiranje na okužbo s koronavirusom se v Ljubljani izvaja na parkirišču P+R v Stanežičah in po novem tudi v Vojašnici Edvarda Peperka. Foto: Reuters

Zdravstveni zavod Zdravje je danes v Ljubljani vzpostavil novo točko za testiranje na okužbo z novim koronavirusom, in sicer v Vojašnici Edvarda Peperka. Z zavoda so sporočili, da tam izvajajo hitro in PCR-testiranje, na katerega se ni treba naročiti.

Kot so sporočili z Zdravstvenega zavoda Zdravje, je v vojašnici možnost brezplačnega PCR-testiranja brez naročanja po pozitivnem hitrem antigenskem testu in možnost opravljanja hitrega antigenskega testa prek točke "drive-in".

Testirna točka je odprta od ponedeljka do sobote med 8. in 18. uro ter v nedeljo med 9. in 14. uro, testiranje pa je brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem ali slovensko matično številko. V primeru PCR-testiranja pa je treba predložiti tudi fotografijo pozitivnega rezultata samotesta oz. ustrezno zaščiteno ploščico pozitivnega testa za samotestiranje.

covid testiranje Novice Naval na novi lokaciji za testiranje, zastoji v prometu covid korona Novice Včeraj so potrdili toliko okužb

Testiranje brez naročanja tudi pri Aleji

PCR-testiranje brez naročanja po novem ponuja tudi Nakupovalno središče Aleja Ljubljana Šiška, in sicer od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro, ob nedeljah pa med 11. in 17. uro. Izvaja se na zunanjem parkirišču nakupovalnega središča in je ločeno od dela, na katerem se izvajajo hitri antigenski testi, piše na spletni strani Aleje.

PCR-test je brezplačen za tiste, ki predložijo izvid pozitivnega hitrega antigenskega testa in osebni dokument. "Namesto osebnega dokumenta lahko oseba predloži tudi ustrezno potrdilo o stalnem ali začasnem prebivališču v Sloveniji oziroma da ima njegov delodajalec sedež podjetja v naši državi," so še navedli.

Ob tem so dodali, da je cena samoplačniškega PCR-testa 70 evrov.

Janez Poklukar Novice Janez Poklukar: Ukrepov še ne bomo sproščali covid testiranje Novice V Mariboru odprli dodatno točko za PCR-testiranje Hitri test pomaranča Digisvet Hitri test, ki ga vsi delajo narobe. Mi smo ga naredili prav. #video covid testiranje Novice Nova podrazličica omikrona že v Sloveniji #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin