SiolNET. Novice Slovenija
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To v javnem pismu sporočajo vodilna domača podjetja s področja mobilnosti

0,59

termometer

Elektromobilnost Slovenija Hrvaška
Podpisniki so prepričani, da bo digitalna mobilnost lahko tudi pomemben aktivator gospodarstva v času okrevanja po krizi Foto: Gregor Pavšič

Predstavniki vodilnih domačih podjetij s področja mobilnosti so v javnem pismu pred obravnavo zakona o prevozih v cestnem prometu v Državnem zboru RS izrazili podporo prehodu na digitalno mobilnosti v Sloveniji. 
 

Med podpisniki so predstavniki podjetij AV Living Lab, Avantcar, GreenGo, GoOpti, Porsche Slovenija, Renault Nissan Slovenija ter Gospodarsko interesno združenje (GIZ) ACS – Slovenski avtomobilski grozd, ki združuje slovenske dobavitelje avtomobilske industrije.

S pismom, ki so ga poslali poslankam in poslancem, želijo predstaviti pomen sprejema zakonodaje za prihodnost modernih oblik mobilnosti v Sloveniji. "Predstavniki podjetij s področja mobilnosti želimo javno podpreti vizijo digitalne mobilnosti, saj verjamemo, da prinaša napredne in boljše storitve ter predstavlja pomemben napredek na področju mobilnosti v Sloveniji," so zapisali. 

Mobilnost ključna za okrevanje gospodarstva po krizi

Mobilnost je ena najhitreje rastočih in razvojno naravnanih panog, ki se čedalje bolj prepleta z digitalno tehnologijo. Kot takšna bo digitalna mobilnost lahko tudi pomemben aktivator gospodarstva v času okrevanja po krizi, še dodajajo. 

bencinska črpalka, bencin, nafta Dom Temelj za razvoj trajnostne dostavne logistike in mestnega potniškega prometa GoOpti Posel danes Novost: pobiranje na domu ob želeni uri za ceno javnega prevoza

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin