Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 3. 2021,
7.30

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 10

63

POP TV Petr Kellner

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 3. 2021, 7.30

3 leta, 3 mesece

V helikopterski nesreči umrl lastnik POP TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 10

63

Petr Kellner | Foto PPF Group

Foto: PPF Group

Ameriški New York Times poroča, da je v soboto na aljaškem ledeniku v helikopterski nesreči umrl najbogatejši Čeh Petr Kellner. V nesreči naj bi skupaj umrlo pet ljudi. Kellner je lani prek PPF Groupa kupil POP TV.

V nesreči je skupaj umrlo pet ljudi, ob Kellnerju še en češki državljan, vodnika in pilot helikopterja. Ob 56-letnem Kellnerju naj bi umrli še 50-letni Benjamin Larochaix, ki je bil prav tako gost koče, 52-letni Gregory Harms, 38-letni Sean McMannany, oba vodnika in 33-letni Zach Russel, pilot. Ena oseba je huje poškodovana, a je po poročanju NYT njeno stanje stabilno. Vzrok nesreče še preiskujejo. 

Reševalci so bili o nesreči obveščeni v soboto ob 22. uri, ko se helikopter ni vrnil z ekskurzije, v bližini ledenika Knik pa so opazili razbitine helikopterja.

V Sloveniji poznan kot lastnik največje komercialne televizije

Po oceni revije Forbes je premoženja Kellnerja znašalo 17,5 milijarde evrov, kar ga je uvrščalo na 68. mesto na svetu. Kellner je bil v Sloveniji znan predvsem kot lastnik POP TV, pred tem pa je imel v lasti tudi spletnega trgovca Mimovrste. Kellner je do lastništva največje komercialne televizije pri nas prišel z nakupom ameriškega sklada CME.

Kellner je poleg lastništva PPF družinsko povezan tudi z lastnikom češkega EP Holdingom, ki vstopa v strateško partnerstvo z družbo SŽ-Tovorni promet. Lastnik EP Holdinga je namreč poslovnež Daniel Kretinsky, ki je poročen s hčerjo Petra Kellnerja, poroča STA.

EP Holding sta sicer leta 2009 ustanovila PPF Holding in družba J&T Group, s katero naj bi bila vrsto let tesno poslovno povezana tako Kellner kot Kretinsky. Družba J&T Group je sicer tudi lastnica dobrih 13 odstotkov Petrola.

Ne spreglejte