Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 3. 2021,
7.30

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

63

Natisni članek

POP TV Petr Kellner

Ponedeljek, 29. 3. 2021, 7.30

3 leta

V helikopterski nesreči umrl lastnik POP TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

63

Petr Kellner | Foto PPF Group

Foto: PPF Group

Ameriški New York Times poroča, da je v soboto na aljaškem ledeniku v helikopterski nesreči umrl najbogatejši Čeh Petr Kellner. V nesreči naj bi skupaj umrlo pet ljudi. Kellner je lani prek PPF Groupa kupil POP TV.

V nesreči je skupaj umrlo pet ljudi, ob Kellnerju še en češki državljan, vodnika in pilot helikopterja. Ob 56-letnem Kellnerju naj bi umrli še 50-letni Benjamin Larochaix, ki je bil prav tako gost koče, 52-letni Gregory Harms, 38-letni Sean McMannany, oba vodnika in 33-letni Zach Russel, pilot. Ena oseba je huje poškodovana, a je po poročanju NYT njeno stanje stabilno. Vzrok nesreče še preiskujejo. 

Reševalci so bili o nesreči obveščeni v soboto ob 22. uri, ko se helikopter ni vrnil z ekskurzije, v bližini ledenika Knik pa so opazili razbitine helikopterja.

V Sloveniji poznan kot lastnik največje komercialne televizije

Po oceni revije Forbes je premoženja Kellnerja znašalo 17,5 milijarde evrov, kar ga je uvrščalo na 68. mesto na svetu. Kellner je bil v Sloveniji znan predvsem kot lastnik POP TV, pred tem pa je imel v lasti tudi spletnega trgovca Mimovrste. Kellner je do lastništva največje komercialne televizije pri nas prišel z nakupom ameriškega sklada CME.

Kellner je poleg lastništva PPF družinsko povezan tudi z lastnikom češkega EP Holdingom, ki vstopa v strateško partnerstvo z družbo SŽ-Tovorni promet. Lastnik EP Holdinga je namreč poslovnež Daniel Kretinsky, ki je poročen s hčerjo Petra Kellnerja, poroča STA.

EP Holding sta sicer leta 2009 ustanovila PPF Holding in družba J&T Group, s katero naj bi bila vrsto let tesno poslovno povezana tako Kellner kot Kretinsky. Družba J&T Group je sicer tudi lastnica dobrih 13 odstotkov Petrola.

Ne spreglejte