SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nevarnost, ki preži na vas v praznični gneči #video

0,30

termometer

Praznični čas niso samo praznične lučke in obdarovanja, temveč tudi priložnosti za tatove, ki v množicah iščejo svoje morebitne tarče, da jih izkoristijo za polnjenje lastnih žepov. Policisti pozivajo k previdnosti.

"Slovenija ni raj za žeparje, saj moramo vedeti, da se uvrščamo med zelo varne države," je komentiral Matija Breznik, kriminalistični inšpektor. Kljub temu pa je policija lani obravnavala skoraj 12 tisoč tatvin. 

Tatvine pogoste med množicami turistov

"Vredne predmete je treba prenašati v notranjih žepih," je opozoril Irfan Beganović, pomočnik komandirja s Policijske postaje Ljubljana - center. "Pri sebi imejte čim manj gotovine. Mobitele, fotoaparate in druge predmete pa je treba ustrezno zavarovati," je še dodal.

sarajevo Novice Avtomobilski tatovi ubili dva policista

Žeparji se svojih pohodov lotevajo na krajih, kjer so prisotne množice ljudi. V gneči je namreč bolj verjetno, da tatvine sploh ne opazite. Policisti v zadnjih letih opažajo, da so se tatvine povečale tudi z večjim številom turistov. 

žeparka Novice Policija in turistični vodniki pregnali žeparje iz Ljubljane

"Turistom se tatovi priključijo v gibanju in običajno pristopijo z zadnje strani, se pomešajo v to skupino in delujejo kot turisti," je v opozorilo povedal Breznik. Še posebej so na udaru tatov tujci iz Azije, je opomnil. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin